Nő zaklatott férfit: mániákusan próbált szerelmi viszonyt létesíteni egy zalai asszony

facebook megosztás

Telefonhívások és sms-üzenetek ezreivel „üldözött” egy férfit egy zalai asszony, hogy kapcsolatot létesíthessen vele. A férfi végül megelégelte a dolgot, a zalaegerszegi ügyészek pedig nem voltak elnézőek: zaklatás vádjával mehet a bíróság elé a szerelmét mániákus módon bizonyítani akaró nő. A nem mindennapi büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

Egy zalai férfi, a bűnügy későbbi sértettje, valamikor 2014 tájékán, több alkalommal is pénzt adott kölcsönt későbbi zaklatójának, B. Katalinnak, akinek arra is lehetőséget adott, hogy a kölcsön adott pénzt ne készpénz formájában adja vissza, hanem a sértett érdekében végzett munka keretében ledolgozza azt. A terhelt ezt követően, eleinte további munkalehetőség biztosítása céljából, később azonban már a sértett iránti érzéseit és a sértettel történő párkapcsolat-teremtési szándékát kifejezésre juttatva, a sértett akarata ellenére, éveken keresztül, rendszeresen arra törekedett, hogy kapcsolatot teremtsen a sértettel.

Ennek érdekében B. Katalin rendszeresen hívogatta telefonján a sértettet, majd leveleket írt neki, továbbá 2016. októbere-novembere körüli időpontig még a sértett felesége által használt mobilszámot is megtudta, és azon keresztül is próbált kapcsolatot létesíteni a férfival. Olyan mániákus módon próbálkozott szerelme bizonyításával B. Katalin, hogy 2016. január 19. napja és 2017. január 16. napja közötti időben, összesen 1384 alkalommal indított forgalmazást az általa használt készülékről a sértett férfi irányába: 582 alkalommal hívást kezdeményezett (567 alkalommal sikertelenül), illetve 361 esetben normál sms-üzenetet, míg 441 alkalommal tömeges sms-üzenetet küldött a sértettnek.

A vádlott nő ezután, 2017. július 15. napja és 2017. szeptember 17. napja közötti időszakban, ismételten, rendszeresen – telefonon keresztül, továbbá közvetlenül a sértettnek, valamint a feleségének küldött levelek formájában is – próbált kapcsolatot teremteni a sértettel. Ebben az időszakban összesen 321 alkalommal indított forgalmazást a sértett által használt készülékre: 67 alkalommal hívást kezdeményezett, valamennyi alkalommal sikertelenül, 252 alkalommal sms-üzenetet, míg 2 alkalommal mms-üzenetet küldött a sértettnek, továbbá ismételten, több alkalommal a férfi felesége által használt mobilkészülék felé is indított forgalmazást a sértettel történő kapcsolatfelvétel érdekében.

A pórul járt férfi végül megelégelte a dolgot, és feljelentést tett a rendőrségen. Mivel B. Katalin magatartásával a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, ezért folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.