Tánc és mese Kiskanizsán

facebook megosztás

A jó fonó lány történetét elevenítették fel a gyermekek segítségével a táncosok. Tóth István és Szakos Lilla a Móricz Zsigmond Művelődési Ház színháztermében kalauzolták a mese világába a kicsiket.

- Moldvába fogunk elvándorolni, az ugye tőlünk elég messze található. A Kárpátok keleti oldalán, az Etelköz egykori területén élnek a moldvaiak, az ő táncukból válogattunk. A mese is onnan való, így kombináltuk össze ezt a kis történetet - mondta Tóth István a Zalagyöngye Táncegyüttes vezetője.

A fonni nem szerető lány történetét a közös táncok tették még izgalmasabbá. A gyermekek pedig örömmel próbálták utánozni a lépéseket.

- Tőlem gyakran kérdezik a szülők, hogy miért járassák néptáncra a gyermeküket. Mindig azt szoktam mondani, hogy az életük folyamán, amit itt tanulnak, hallanak, azt az életükben mindenhol tudják kamatoztatni. A tánc és a mese során a gyermekeknek sok mindenre kell figyelni, egymásra, a zenére, a lépésekre. Csapatban dolgoznak, ami később a munkájuk során jó lesz, valamint készségfejlesztő is - nyilatkozta Szakos Lilla a Zalagyöngye Táncegyüttes táncosa.

A nevelési szakemberek szerint a mese és a mozgás a gyermekek fejlődésének fontos mérföldkövei, a kettő ötvözete pedig még hasznosabb és szórakoztatóbb.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.