Teljes erővel készülnek a kanizsaiak a Spartan Race-re

facebook megosztás

Még három hónap van az terep- és akadályfutó versenysorozat kanizsai sprintfutamáig, de a város konditermeiben már most sokan speciális feladatokkal készülnek az áprilisi kihívásra.

Gazdasági és turisztikai jelentősége mellett a kanizsai sportéletet is felpezsdíti a Spartan Race helyi futama.

– Több célja is volt a rendezvény Nagykanizsára hozatalának. Az egyik például, hogy az embereket kicsit buzdítsuk a sportra, és elkezdjenek ők is minél többen edzeni és készülni erre a rendezvényre. Ezáltal az egészségüket is javítani tudják. Úgy néz ki, ezt a célt elértük, hiszen megjelenik majd a versenyen több olyan személy is, és már most az edzőtermekben, aki korábban nem edzett, nem végzett semmilyen gyakorlatot – mondta el Horváth István a KonTuRplusz Egyesület elnöke.


A város konditermeiben már most sokan speciális feladatokkal készülnek az áprilisi kihívásra

A Spartan Race népszerűségét az is mutatja, hogy más sportágak versenyzői is regisztráltak a megmérettetésre.

– Kihívásnak gondolnám elsősorban. Mivel csapatban jelentkeztünk, ezért egy jó kis csapatépítés is – fogalmazott Pavelka Andrea Nipoon Zengo oktató.

Az akadályokkal és speciális feladatokkal teletűzdelt terepfutó versenyen kora reggeltől késő estig folyamatosan indulnak a futamok, ezért a szervezők a versenyzők gyermekeire is gondoltak.

– Egész nap különböző attrakciókkal várjuk a gyerekeket is. Tehát lesznek olyan területek kialakítva, ahol a gyerekek el tudják magukat foglalni, játszhatnak. De ezen felül természetesen lesz gyermekversenyünk is, hiszen az sosem maradhat ki. Szóval a különböző korosztályú gyerkőcöket is nagyon várjuk – hangsúlyozta Sisak Zsófia a Spartan Race Hungary versenyigazgatója.

A szervezők azt ajánlják a jelentkezőknek, hogy a felkészülésük során helyezzenek nagy hangsúlyt a terepfutásra és az erősítő gyakorlatokra.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.