Tizenegy érem volt a termés

Remek évet zártak a kanizsai birkózók, az országos bajnokságokról és diákolimpiai döntőkről összesen 11 érmet hoztak a Kanizsai Birkózó SE versenyzői - összegezhettek a birkózók klubjánál. A legkiemelkedőbb eredményeket legutóbb is Egyed Balázs érte el, aki junior korosztályban (18-20 évesek) szabadfogású országos bajnoki címet szerzett és indulhatott a dortmundi Európa-bajnokságon is. Emellett döntőt birkózhatott az U23-as és a felnőtt szabadfogású ob-n is, mindkétszer ezüstérmes lett. Rajta kívül nővére, Egyed Zsanett, valamint Németh Márton, Buder Berta, Pőcze Bence és Nemes Benjamin is remek teljesítménnyel rukkoltak elő.


Egyed Balázsra idén nem csupán versenyek, de érettségi is vár

- Elégedettek lehetünk az elért eredményekkel, főleg ha még ehhez hozzávesszük, hogy a kisebb korcsoportokban vannak olyan gyerekek, akik szépen bontogatták szárnyaikat a különböző területi és meghívásos versenyeken, elég, ha csupán Balazsin Zdenkóra, Dányi Mártonra vagy Fata Rajmundra gondolunk – összegzett Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. - Ők idén még jobban belelendülhetnek, így joggal remélhetjük, hogy ebben az esztendőben még eredményesebben szerepelhetünk. Ugyanakkor tavaly sajnos nem tudtunk csapatversenyeken indulni, mert több versenyzőnk is egy-egy súly közelébe tömörült, de bízom abban, hogy idén már ebben a versenyformában is kirukkolhatunk.

Persze feladatok amúgy is adódnak, sőt olyanok is, melyek megoldása nem is csupán a szőnyegek világára korlátozódik.

- Egyed Balázs ugyan idén is esélyes a válogatottságra, de érettségi előtt áll, így nem tudhatjuk, milyen formát tud majd abban az időszakban nyújtani, viszont Németh Márton versenyben lehet a junior válogatottságért ugyanúgy, mint a kadet korcsoportos Nemes Benjamin. Nagy álmunk még az is, hogy tíz esztendő után újból tudjunk kiállítani felnőtt csapatot az NB II-es bajnokságra, 2018-ban ennek lehet realitása.

Szervezésben sem szeretnének lemaradni a KBSE-nél.

- Már most készülünk egy 100-120 fős nemzetközi edzőtábor tető alá hozására, melynek keretében augusztusban várhatóan Ausztriából, Horvátországból, Lengyelországból, Moldáviából, Romániából és Ukrajnából is érkeznének 10-14 éves sportolók. Emellett októberben Nyugat-Magyarországi Területi Diákolimpiát is rendezünk, feladat lesz tehát bőven, kemény edzésekkel és még keményebb versenyekkel.