Tízezer embert hoz magával a Spartan Race

facebook megosztás

A pár évvel ezelőtt Amerikából indult verseny kanizsai futamára szerdától lehetett jelentkezni, pár óra alatt be is telt a nevezési korlát. A versenytől gazdaságilag és sportügyileg is sokat várnak a szervezők. A megmérettetésre nem volt könnyű regisztrálni, hiszen közel hatezer ember próbálta elérni egy időben a rendszert. Az óriási érdeklődés ugyanakkor már most jelzi, hogy ez lehet az év egyik legemlékezetesebb zalai sportrendezvénye. – Nagyon boldogok vagyunk, hiszen egy olyan rendezvényt sikerült idehozni Nagykanizsára, ami akkora látogatottságot hoz, amit talán a város még sosem kapott. Hiszen közel tízezer ember fog majd ideérkezni. Az első nap – amikor regisztrálni lehetett – már hatezer fő érdeklődött egy időpontban. Szóval sikerült elérnünk azt, hogy népszerűsítsük Nagykanizsát és a Csónakázó-tavat - mondta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A Spartan Race gazdasági jelentősége mellett arra is kiváló lehetőséget nyújt, hogy több ezer ember fedezze fel Nagykanizsa és Dél-Zala szépségeit.


Több ezer ember fedezheti fel Nagykanizsa és Dél-Zala szépségeit a Spartannak köszönhetően

 – Tízezer embernek valószínűleg szállást kell biztosítani, tízezer ember enni fog reggel, délben és este, s meg fogja inni az üdítőjét is. Valamint várhatóan szabadidejében megnézi a várost és a környéket. Így, ha legközelebb ide fog jönni, nem csak versenyezni jön, hanem körülnézni, kirándulni, s akkor már tudni fogja, hogy hova érdemes neki elmenni. Tehát azontúl, hogy gazdasági szempontból is jelentős, hisz ezek az emberek sportolóként, látogatóként pénzt fognak költeni itt Nagykanizsán, a későbbiekben várhatóan visszatérő vendégek lesznek - említette Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A világszínvonalú megmérettetést április 14-én rendezik, de a Spartan Race pályaépítő szakemberei már egy héttel a verseny előtt munkába állnak a Csónakázó-tó környékén.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.