Több tucatnyi, közokirat-hamisítással vádolt személy áll holnap bíróság elé

facebook megosztás

Félszáznál is több – jórészt külföldi állampolgárságú – vádlottja van egy közokirat-hamisítási büntetőügynek, amelyben egy somogyi ügyvéd iroda közreműködésével kötöttek valótlan tartalmú bérleti szerződéseket különböző ingatlanokra. Ezen kívül tolvaj és költségvetési csaló is bíróság elé áll holnap. A több tucatnyi vádlottat „felsorakoztató”büntetőügyben a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette büntetőtanácsa dönt majd a holnapi napon F. K. és társai sorsáról.

Szerdán áll a megyeszékhely járásbírósága elé az a félszáznál is több, jórészt külföldi állampolgárságú vádlott, akiket közokirat hamisítás bűntettével vádolt meg az ügyészség.Az elsőrendű vádlott, F. K. és 8 társa (a II. - IX. rendű vádlottak), egy Somogy megyei ügyvédi irodában tevékenykedő ügyvédek és alkalmazottak közreműködésével, a X. - LXIII. rendű, külföldi állampolgárságú vádlottakkal valótlan tartalmú bérleti szerződéseket kötöttek különböző ingatlanokra, így, a valótlan, hamis adatok alapján mind a lakcím-nyilvántartásba, mind az idegenrendészeti nyilvántartásba, valamint a nyilvántartások adatai alapján kiállított közokiratokba is valótlan tartalmú adatok kerültek bejegyzésre. A társaság sorsáról dr. Aradi Krisztina büntetőbíró dönt majd a holnapi, folytatólagos tárgyalás keretében a Zalaegerszegi Járásbíróságon.

Szintén a megyeszékhely járásbíróságára, az első tárgyalására, dr. Palkó Tamás büntetőbíró elé idézték holnapra a költségvetési csalással vádolt J. L. O.-t, aki a vád szerint egy, a megyeszékhelyen működő Bt. képviseletére jogosult tagjaként járt el 2013 júniusától egészen a felszámolás elrendeléséig.J. L. O.a 2013. évben több céggel is gazdasági kapcsolatban állt, azonban a kiállított számlákat ez évben nem szerepeltette a könyvelésében, valamint az egyes hónapokra benyújtott adóbevallásában sem.A vádlott cselekményével az állami költségvetésnek összesen 30 millió 909 ezer forint vagyoni hátrányt okozott. Ezen túlmenően J. L. O.a 2013. illetve a 2014. évben megszegte a könyvvezetési kötelezettségre és bizonylati rendre vonatkozó előírásokat is.

A volt barátnőjét lopta meg F. L., akinek pedig ugyancsak holnap, a Keszthelyi Járásbíróságon, dr. Palotay András büntetőbíró előtt kell majd számot adnia tettéről. A vádlottat 2016 októberében a volt barátnője kérte meg arra, hogy vigye fel őt Keszthelyről a budapesti reptérre. A vád szerint miközben F. L. a sértett lakásán az elutazni készülődő nőre várakozott, leemelte az előszobában lévő falikulcstartóról a lakás pótkulcsát, azzal az elhatározással, hogy később visszamegy és megszerzi a lakásban látott készpénzt és egyéb értéktárgyakat. Valamikor 2016. október 11. és 16. napjai között – pontosan már meg nem állapítható időpontban – a vádlott az ellopott pótkulcs segítségével visszament az ingatlanba, majd átkutatta a lakást, és ékszereket, parfümöt, készpénzt, mobiltelefont, valamint egyéb, kisebb értékű tárgyakat vitt magával. A lopással okozott kár értéke 754 ezer forint volt.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.