Új év: új fogadalom…?! – Isten, sport és pontosság

Az új évkezdete hagyományosan a fogadalmaké. Ismert kanizsai személyiségeket kérdeztünk, vajon ők elhatároztak-e valamit 2018-ra.

 

Hella Ferenc magának tett ígéretei között a legnépszerűbb tételek – mint a fogyókúra és az egészséges táplálkozás – nem szerepelnek. A református lelkipásztor azt szeretné elérni idén, hogy egy picit jobb ember legyen, mint amilyen tegnap volt. Helyt szeretne állni a családjában és a gyülekezetében egyaránt.

- Törekedjek arra, hogy az, ami a hivatásom, a küldetésem, azt betöltsem a családomban, a szolgálatomban, édesapaként, férjként, lelkipásztorként a –gyülekezet szolgálatában. Fontos, hogy egy kicsit többet foglalkozzunk Isten igéjével, s még jobban odafigyeljünk arra, mit üzen nekünk Isten – mondta a református lelkipásztor.

 

Zenetanárként és több fúvószenekar vezetőjeként Tatár Csaba általában próbáról próbára rohan. Számára a legnagyobb kihívás az idő szűke: egyik újévi fogadalma ezért a pontosság. Mint mondja, sokszor azért nem tud időben elindulni, mert mindig eszébe jut egy újabb, fontos elintéznivaló.

–Közel lakom az uszodához, de persze nem csak ezért szeretnék többet mozogni az új esztendőben– árulta el Tatár Csaba. – Egy kis mozgás mindenkinek kell, hogy a régi tévétornát idézzem…

 

Varga Gyulát sokan ismerhetik a városban, hiszen évtizedekig buszsofőr volt, és a látóhegyi polgárőrség megalakítása is az ő nevéhez fűződik. Nem utolsó sorban a Tüttő János Nótaklub oszlopos tagja. Céljai mindig vannak, és ezek, mint fogalmaz, ugyan fogadalmak, célkitűzések – de újévi fogadalmat soha nem tesz.

– Nem szoktam fogadalmat tenni, ez a családban sem volt szokás. Amiket a szüleimtől örököltem, azokat a dolgokat megtartottam, de nem foglalkoztam fogadalomtételekkel. A babonákkal viszont elég sokat, s azokat be is tartom,mert bejöttek. Például ha reggel, az első találkozásom egy hölggyel volt, akkor azon a napon biztos adódott valami probléma, ami nem volt várható… – szögezte le Varga Gyula.

 

Gombos Zsoltnak, az UFC vezetőedzőjének van elhatározása erre az évre, de ezt nem kötötte január elsejéhez. Mint mondta, kicsit túlzásba vitte a munkát, így szeretne több időt szentelni a családjára, az egészségére és a magánéletére.

– Próbáltam már újévi fogadalmat tenni, de ez nem igazán működött. Január elseje, tehát az évkezdet, persze a legkerekebb időpont, de úgy gondolom, ha változtatni szeretnél az életeden, azt bármikor megteheted, és a „most” arra a legjobb pillanat – vélekedett Gombos Zsolt.

Az összeállítást készítette: Gergely Szilárd, Marosi Gábor, Mikó-Baráth György, Nemes Dóra, Vincze Adél

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Lokálpatrióta Hetilapban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.01.12.