Újabb adományt kapott a kórház

facebook megosztás

Újabb adományt kapott a kórház csecsemő- és gyermekosztálya – másfél héten belül másodszor. Ezúttal nem orvosi műszerek, hanem elektromos kisautók és egy futópad érkezett az intézménybe.

Tűzpiros sportkocsival és narancssárga terepjáróval gördültek be a gyerekek az adományátadás helyszínére. Az egyik elektromos kisautót a Szakonyi család, a másikat pedig egy vállalat ajánlotta fel a csecsemő- és gyermekosztálynak. – A gyerekek szinte elfeledik a betegségüket, ha ezekbe beleülhetnek. Nagyon jól, szinte ösztönösen tudják vezetni, illetve tolatni vagy épp megfordulni vele. Nagyon élvezik – mondta dr. Nád Márta osztályvezető főorvos.


Másfél héten belül másodszor kapott adományt az osztály
(balról jobbra: dr. Brünner Szilveszter, dr. Nád Márta, dr. Polay József és Borsos Krisztina)

Az osztály egy futópadot is kapott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hidrofilt Kft. jóvoltából. Az eszköz nemcsak sportolásra, hanem a terheléses vizsgálatok elvégzésére is alkalmas. – Ezzel mintegy a társadalmi felelősségvállalási kötelezettségének tesz eleget a kamara. Erről az elnökségünk egyhangúlag döntött – hangsúlyozta dr. Polay József, a kanizsai kamara elnöke. A kamara és a Hidrofilt a kórház új játszóterét is támogatja. A mintegy húszmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat is hozzájárult, de az intézmény vezetői további felajánlásokra, valamint magánszemélyek és vállalkozások segítségére is számítanak. – Több lenne, mint egy játszótér: olyan speciális eszközökkel rendelkezne, amelyek mozgás-, illetve szellemi sérült gyerekek számára is hasznosak és élvezetesek lehetnének. Elkezdődött a gyűjtés, a források egyharmada gyűlt eddig össze – tájékoztatott dr. Brünner Szilveszter főigazgató-főorvos. A közösségi térként működő játszóteret a város lakossága is használhatja majd, a kezdeményezést a kórház alapítványán keresztül lehet támogatni.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.