Visszatért az öregdiák

facebook megosztás

Visszatért régi iskolájába Bognár Angéla: az egykor péterfys diák ma már a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója textiltervezés szakon. Az alkotásaiból nyílt kiállításán elsősorban felvételi és iskolai feladatok, valamint a saját örömére készített festmények láthatók.

Verssel és énekkel köszöntötték a péterfysek Bognár Angélát, aki még ma is jó szívvel gondol vissza egykori iskolájára. – Másodikos voltam, amikor bekerültem Ambrus Márta néni rajzszakkörébe, és ő azóta is fogja a kezem. Amikor úgy gondolom, hogy nekem mégsem ezt kellene csinálnom, akkor ő biztat. Szóval ő abszolút támogatott. Alsótagozatban az osztályfőnököm, Pálfi Lászlóné Margit néni volt az, aki megszerettette velem az irodalmat és a verseket. Ezek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy most van mihez visszanyúlnom, és van miből inspirálódnom – árulta el Bognár Angéla.


Bognár Angéla Milánóban szeretné eltölteni szakmai gyakorlatát

A festményeket és az egyetemen készített textileket, kiegészítőket Ambrus Márta képzőművész, Angéla egykori tanára ajánlotta a megjelentek figyelmébe. Az intézmény vezetői szerint a mostani diákoknak mindig nagy inspirációt jelent, ha egy-egy öregdiák visszatér hozzájuk. – Látnak maguk előtt egy jó példát. Látják azt, hogy közülük is kikerülhetnek olyan tehetséges gyerekek, akik ilyen produktumokra képesek, úgyhogy én úgy gondolom, fontos és mindenképp inspiráló tényező az, hogy Angéla iskolánk tanulója volt – hangsúlyozta Sneffné Ágoston Mónika tagintézmény-vezető. Bognár Angéla kötöttanyag- és öltözékformatervezést, valamint bőr- és öltözékkiegészítő-tervezést tanul. Idén diplomázik, utána szeretné szakmai gyakorlatát Milánóban, a divatvilág egyik európai központjában tölteni.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.