A BLG is csatlakozott az „Öltözz pirosba!” akcióhoz

Az országos programban a különböző intézmények kifejezik együttérzésüket és adakoznak is Magyarország első gyermekhospice háza számára. A Szemem Fénye Alapítványt 16 éve, egy leukémiában meghalt kisfiú emlékére hozták létre Pécsen. A szervezet 2010 óta működteti a Dóri Házat, ahol gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekek és fiatal felnőttek, valamint családtagjaik kapnak ingyenes ellátást. A ház fenntartását támogatja az az országos akció, amelyhez csatlakozott a BLG is. – Egy hatodikos kisfiúnak az anyukája hívta fel a figyelmünket erre, aki a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgozik. Ő mondta, hogy létezik ez a lehetőség. Egyből kaptunk az alkalmon, hogy mi is valamilyen módon ehhez hozzájáruljunk. Hozzájáruljunk a Szemem Fénye Alapítvány, egész pontosan a Dóri Háznak a fenntartásához - mondta Tislérné Tóth Zsuzsanna, a BLG igazgatóhelyettese.

Az iskola több mint száz diákja vett fel piros felsőt, s voltak olyan osztályok is, amelyekből mindenki hozzájárult 200 forinttal a gyűjtéshez. Akadt olyan diák, akit saját emlék ösztönzött az akcióban való részvételre. – Nemrég jártam Pesten, és én magam is találkoztam egy betegségben szenvedő kisgyerekkel. S úgy gondolom, megérdemlik azt a 200 forintot, amit ez az alapítvány gyűjt. Ez az akció, hogy az ember pirosba öltözik, azt hiszem, hogy megfelelő módon hívja fel a figyelmet erre - mesélte Németh Márton, a BLG diákja.


Németh Márton: „Az, hogy az ember pirosba öltözik, azt hiszem megfelelő módon hívja fel a figyelmet erre az ügyre"

Az akció minden évben nagy sikert arat, rengeteg cég és baráti társaság vesz részt az „Öltözz pirosba!” kezdeményezésben. A nagykanizsai iskolák közül a Péterfy csatlakozott először, majd a BLG-s diákok támogatták a nemes ügyet.