A reformáció emlékévének tanúságait vonták meg a Kanizsa esték harmadik előadásán

facebook megosztás

A reformáció emlékévének tanúságait vonta meg a Kanizsa esték harmadik előadásán dr. Hafenscher Károly evangélikus lelkész, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.


Dr. Hafenscher Károly: Az 500 év értékeit meg kell őrizni, de ezzel párhuzamosan szükséges a jövőbe tekinteni is

Kiemelte, a reformáció az élet minden területére hatással volt, és nem is zárult le, hiszen a megújulásra folyamatosan szükség van. Az 500 év értékeit meg kell őrizni, de ezzel párhuzamosan szükséges a jövőbe tekinteni is, hiszen az egyházra új kihívások várnak.

– És az 501-en fel kell tenni a kérdést, hogy vajon, amit vártunk, amire készültünk, az megvalósult-e? És úgy valósult-e meg, ahogy elképzeltük, ahogy szerettük volna? Vagy úgy, ahogy utólag helyesnek látjuk? Az evangélikus egyház Európa szerte és Magyarországon is 10 éven keresztül készült erre az évfordulóra. Úgy, hogy különböző tematikus éveket állított fel, és ezeket az éveket úgy járta végig, hogy elgondolkodott egy-egy témán. Reformáció és szabadság, reformáció és tanítás, reformáció és kultúra, reformáció és művészetek, reformáció és nők – fogalmazott Dr. Hafenscher Károly evangélikus lelkész, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

 

A Reformáció Emlékév tanúságairól

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.