Adott bőven munkát a lehullott csapadék

facebook megosztás

„Végre itt a hó.” Volt, aki már nagyon várta az igazi telet. Ma reggelre ez meg is érkezett Nagykanizsára és környékére.

– Tulajdonképpen nem bosszankodok a hó miatt, hanem annak örülök, hogy a vetéseknek ez jól jött, meg mindenféle talajnak jól jött tulajdonképpen – mondta Sneff György.

A térségben több centiméternyi friss hó hullott, ami bőven adott munkát az embereknek.

– Igazán ilyenkor a gyermekszív örül, a vénembernek az ősz haja meg csodálkozik, hogy még ilyenkor is esik a hó. De végül is örülök, a tél örömeihez hozzátartozik ez is, egy kis munkát ad ugyan, de ez így szép és én örülök, hogy végre tél van – fogalmazott Oláh Gedeon.

Az intenzív havazás hajnali fél háromkor kezdődött. A Netta-Pannonia munkagépei folyamatos készenlétben voltak.

– Kezdetben négy géppel kezdtük a munkát. Öt órakor jöttek a kézi brigádok a buszmegállókat takarították, illetve a gyalogátkelő helyeket, kerékpárutakat, hogy mire reggel mennek a városban lakók dolgozni, arra rendben legyen – hangsúlyozta Császár András a Netta-Pannonia Kft. logisztikai vezetője.


Tisztítják az UFC pályát

Az UFC pályáját takarítják a Via Kanizsa emberei, a Zsigmondy-iskola diákjai és néhány szurkoló is. Azért ragadtak hólapátot mintegy ötvenen, hogy a délutáni Magyar Kupa mérkőzésre megtisztítsák a játékteret.

Az időjárás közbe szólt, ennek érdekében megpróbáljuk a pályát alkalmassá tenni a mérkőzés lejátszására. Mind az MLSZ kérésére mind pedig azért, hogy a mérkőzés meg legyen tartva – mondta el Németh Ferenc az UFC Nagykanizsa létesítmény és technikai vezetője. 

A meteorológusok holnaptól sem ígérnek még tavaszi időt, sőt ezután jön csak az igazi tél. Az előrejelzések szerint ugyanis éjszaka Oroszországot megidéző hideg, akár mínusz 15 fok is lehet és további csapadékkal is számolni kell.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.