Az intézkedő rendőröket sértegette a „keményfiú”

facebook megosztás

Az őt megállító, majd vele szemben intézkedő rendőröket sértegette egy zalaegerszegi férfi, aki egyébként nem használta a biztonsági övet, és nem tett eleget a rendőri felszólításnak sem. Most a helyszíni bírság mellé egy vádiratot is kapott… A vádemelés részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.

A K. monogramot viselő férfi 2017. október 22-én, 14 óra 55 perckor közlekedett Zalaegerszeg belterületén, a Hock János úton a Teskándi utca irányába az élettársa tulajdonát képező Citroen Saxo típusú személygépkocsival, úgy, hogy a biztonsági övet nem használta. Ezt észlelte a Hock János úton szolgálatot teljesítő rendőr főhadnagy és társa, egy rendőr főtörzsőrmester. A szabályszegés elkövetésének szankcionálása végett a rendőrök követni kezdték a K. terhelt által vezetett gépjárművet, és a Teskándi úton, közvetlenül mögötte haladva, megkülönböztető fény- és hangjelzés alkalmazásával megállásra szólították fel. A terhelt a felszólításnak nem tett eleget, nem húzódott le az út jobb szélére, csak akkor, amikor az őt intézkedés alá vonni szándékozó rendőrök megelőzték a személygépkocsiját és elé hajtottak.

Az intézkedést vezető rendőr főhadnagy közölte K. vádlottal a rendőri intézkedés tényét és okát, valamint azt is, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 10 ezer forint közigazgatási bírságot szab ki vele szemben, továbbá közlekedési szabálysértés miatt feljelentést tesz ellene, mert a megkülönböztető jelzést használó gépjármű részére nem biztosított elsőbbséget.

K. vitatta ezen utóbbi intézkedés jogosságát és a vele szemben intézkedő rendőröket többször „idióta, b...., f.....”-nak nevezte, mely kifejezések alkalmasak voltak a rendőr főhadnagy és a rendőr főtörzsőrmester becsületének csorbítására. A rendőri intézkedést követően – még mindig az intézkedés alá vonása miatti felháborodásában – K. terhelt egy közösségi oldal „Zalaegerszeg és környéke traffipax info” megnevezésű, zárt csoportjában olyan megjegyzéseket tett közzé, melyekben nagy nyilvánosság előtt sérelmezte a vele szembeni rendőri intézkedést és az intézkedést foganatosító két rendőrt – nevüket monogram szerint megjelölve – becsületsértő kifejezésekkel illette. Ezen túlmenően a rendőr főtörzsőrmester személyes profiljára – üzenetben – további olyan becsületsértő megjegyzéseket küldött, mint „bólogató kutya”, „arc nélküli ember”. Mindezek miatt a rendőrök feljelentést tettek a férfi ellen, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség pedig két rendbeli becsületsértés vétségével vádolta meg K. terheltet.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.