Disznóságokról szólt a nap a PEN-en

Disznóságokról szólt a nap a PEN-en. Immár 15. alkalommal rendezték meg a nagykanizsai kampusz egyik legnépszerűbb programját, a Kocamurit. A játékos vetélkedőn idén is 10 csapat vett részt. A szervezők szerint a rendezvény azért sikeres, mert egyszerre szerepel benne a hagyományőrzés és a fiatalos, kiváló hangulat.

A Kocamuri már komoly múlttal rendelkezik a kanizsai diákok körében, idén azonban az időjárás miatt kicsit változott a program, a lelkesítő köszöntőt délután tartották meg. – Tiszteljük a hagyományokat, de meg is újulunk, tehát a hagyományokat megújulással őrizzük meg. Idén a hagyományos indítás, a Kocatúra, amely mindig fontos kisérőrendezvénye a programoknak, a reggeli zimankósabb idő miatt hátrébb csúszott – árulta el Veitné Molnár Anikó kollégiumigazgató.

Most is 10 alakulat versengett a Kocatúrán, melyre a hagyományokhoz híven Veszprémből is érkeztek versenyzők. A kanizsai vetélkedő feladatainak a királynők városában is híre ment már. – Volt egy olyan feladat, talán két évvel ezelőtt, hogy a Boci-boci tarkát többféle stílusban kellett előadni. Volt, aki rappelte, volt, aki mulatósban adta elő, mi pedig hörögtünk mint a metálénekesek  – mesélte Kuzsminecz Tibor, a Kutyamuri csapatkapitánya.

Az idei versenyszámok között például fűszerfelismerés, lépcsőfutás is szerepelt, de a városi könyvtárban és a Thúry-múzeumban is érdekes kihívásokkal várták a résztvevőket. A Kocamuri egyik fő célja, hogy közösségépítő programmal kezdjék az új szemesztert az egyetemisták. – Abban az épületben, ahol 2-3 héttel ezelőtt még vizsgaidőszak folyt, és vért verejtékeztek a hallgatók a vizsgákon, most  ugyanott kicsit kikapcsolnak, és egy zenés, táncos mulatsággal lezárják ezt a mai napot – mutatott rá Kölkedi Krisztián, a Kanyssa Hallgatói Alapítvány elnöke.

A Kocamuri zárásaként díjazzák a legjobb csapatokat, valamint a résztvevők együtt elfogyasztják a disznótoros vacsorát.