Ellentétes félidők után csabai előny

facebook megosztás

UFC Nagykanizsa – Békéscsaba 1912 Előre 1-3 (0-3)

Labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés. Nagykanizsa, 700 néző. Vezette: Zierkelbach (Iványi, Aradi). G.: Péntek (56. - 11-esből), illetve Urbin (7.), Szatmári (26.), Gránicz (32.)

Nagykanizsa: Szabó Á. - Kulcsár O. (Szalai D., 46.), Csáki, Szabó B., Hóbor, Hetesi, Gerencsér A. (Zsirai P., 84.), Kovács Gy. (Kulcsár R., 81.), Horváth D., Péntek, Horváth P. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Békéscsaba: Máthé – Mészáros M., Szélpál, Kiss L., - Nagy S. (Lustyik, 55.), Viczián, Gránicz (Nagy I., 67.), Király, Szatmári – Urbin (Kálmán, 85.), Tóth D. Vezetőedző: Boér Gábor.


A piros mezes Péntek Adrián (18) megküzdött a csabai védőkkel és büntetőből eredményes is tudott lenni

(Fotó: Gergely Szilárd)

Alaposan ráijesztett az éjszaka kezdődött havazás a nagykanizsai futballdrukkerekre a Nagykanizsa Békéscsaba Magyar Kupa nyolcaddöntő kapcsán, nem úgy a kanizsai klubvezetésre, hiszen ahogy azt Németh Ferenc is a tegnap délelőtti órákban ecsetelte, nem is volt más lehetőségük, mint az Olajbányász-stadion gyepszőnyegét a hótakarótól megszabadítani.

- Egyszerűen szövetségi szinten kérték, hogy a találkozót mindenféleképpen le kell játszani, mi pedig ennek igyekeztünk is eleget tenni – mondta el ottjártunkkor a kanizsaiak technikai vezetője. - Több tucatnyi embert irányítottak hozzánk a délelőtti órákban, akik nem kis fáradozás árán le is tolták a havat a pályáról, vagyis mi mindent megtettünk azért, hogy a mérkőzést meg lehessen rendezni.

Nos, az összecsapást meg is rendezték, hiszen a játékvezetői „egység” is meccsre alkalmasnak tartották a játékteret, így több mint ötszáz néző előtt útjára is indulhatott a labda. Hogy aztán nem sokkal később ismét a kezdőkörben tehessék le, hiszen a vendégek a 7. percben büntetőhöz jutottak. A tizenegyest ugyan kihagyta Urbin Péter, de Szabó Ádám védése után a kipattanó labdát  másodszorra már a hálóba juttatta. Ez meg is fogta a vendéglátókat, a Csaba pedig az első félidő középső harmadában még két olyan gólt szerzett, melyek előtt a hazaiak hátvédjei egyszerűen elcsúsztak.

Innen már nehéznek ígérkezett visszajönnie a meccsbe a Kanizsának, hiszen azt se felejtsük, az Előre két osztállyal magasabb szinten szerepel, ugyanakkor a második 45 percre mégiscsak változott a játék képe, Kovács Györgyék ugyanis mentek előre becsülettel, mi több, Péntek Adrián tizenegyeséből szépített is Gombos Zsolt legénysége. Innentől mind többször hangzott el a szurkolók soraiban, hej, ha nincsen az első félidő „befékezése”, akár még szorosabb eredmény is születhetett volna, hiszen a dél-zalaiak nem álltak meg. Ugyan többször már nem sikerült betalálniuk, de felnőttek a feladathoz, s a talán kicsit már tartalékoló békéscsabaiak ellen mindössze kétgólos vereséget szenvedtek.

- Rögtön az elején egy olyan büntető után gólt, melyen szerintem még a csabaiak is csodálkoztak, majd sajnos utána volt egyfajta leblokkolás is együttesem futballjában - mondta el az UFC Nagykanizsa vezetőedzője, Gombos Zsolt. - A második félidei játékunkkal úgy érzem sikerült felnőnünk a jóval esélyesebb ellenfelünkhöz. A srácokat abból a szempontból meg kell védenem, hogy a műfüves munka után nehéz volt átállniuk a füves játéktérre, mely az időjárási viszonyok miatt is próba elé állította őket.

- Gratulálok a a hazaiaknak, akiknek csapatán látszott, hogy van benne munka és jó felkészítés - kezdte értékelését Boér Gábor, a vendégek szakvezetője. - Úgy érzem, nem érdemtelenül nyertünk és jobb koncentrációval nagyobb különbséggel is lezárhattuk volna a találkozót, egyben a továbbjutás kérdését.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.