Farsangolt a piarista család

Mozgalmasan telt ez a hét a Piarista-iskolában: az intézmény apraja-nagyja farsangolt. – Szerdán az ovisok voltak együtt a szülőkkel délután. Csütörtök délután a gimnazisták farsangoltak, péntek délelőtt pedig az alsósok, nagyrészt szintén a szülőkkel, majd délután az általános iskola felső tagozata ünnepelt. Ők már műsorral készültek, mint a gimnazisták is - mondta Nyeste Pál, a Piarista-iskola igazgatója.

Korábban ezt az ünnepségsorozatot a közösen megtartott szalagavató és a felnőttek bálja zárta. Az iskola jubileumi évében azonban különválasztották a két rendezvényt. Tegnap az intézmény munkatársai, a szülők és az öregdiákok töltötték együtt az estét. – Egy felhőtlen, jó kedélyű estét tudnak itt eltölteni, és azokat a kapcsolatokat, amelyek a tanév során alakulgatnak, elmélyíthetik a szülők és a tanárok, vagy épp a szülők egymás közt. Azt hiszem, ez a legfőbb célja egy ilyen rendezvénynek, és nemcsak azért, mert itt, a piaristáknál éppen emiatt rendezték meg a bált, hanem egyébként máshol is, ahol a pénznek, az adományozásnak is van jelentősége - nyilatkozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A Jézus Szíve Plébánia egyházközségi bálján már nagy sikert aratott a három tenor produkciója, amit ezúttal is vastapssal jutalmazott a közönség. Hasonló fogadtatásban részesült az iskola tanítóinak műsora is.