Gondot okozott a hófúvás és a havazás a környék útjain

facebook megosztás

Több órára lezárták emiatt Letenyénél a horvát-magyar határt a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok előtt. A reggel életbe lépett korlátozás idejére a határmenti parkolókba terelték a teherautókat. A kamionstopot csak délután oldották fel. A szél és havazás miatt Gelse és Pölöskefő között járhatatlanná vált az út, ezért lezárták a forgalom előtt.

Több autós is pórul járt ma Gelsénél. A települést Pölöskefővel összekötő utat ugyanis a hófúvás miatt teljesen lezárták, így az arra közlekedőknek vissza kellett fordulniuk. Gelse térségében szinte egész nap tombolt szél, a mérések szerint 30-40 km/órás lökések is voltak. A helyieknek bőven akadt dolga a hóval, egy idős asszonynak még stábunk is segített a lapátolásban.

– A szél hordta tegnap is, ma is. Aztán nem tudom megcsinálni itt, mert már 88 éves vagyok. Jár hozzám valaki, aki segít eldobálni, de ilyen időben ő sem tud most jönni – mondta el Gerencsér Kálmánné.

Kamionok állomásoznak a letenyei határátkelő parkolójában. Sokan már órák óta vesztegelnek, a határt ugyanis a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók előtt lezárták.

– Tegnap rakódtunk meg, itt vagyunk hatan, konvojban megyünk, Dubrovnikba viszünk le egy betonkeverőt. Sajnos idáig jutottunk, este elindultunk és 11 után érkeztünk ide – fogalmazott Szatmári Antal.

Több kamionos is fél napot töltött a letenyei határparkolóban.

– Ebben benne van egy pihenő is, de már este 10 órakor azt mondták, hogy maradjak nyugodtan. Tehát este 10-től nem engedtek, hírek nincsenek, nem tudunk semmit, nem tájékoztattak minket. várjuk a fejleményeket – mondta el Szabó József.

A kamionosok nem sokkal 13 óra után fellélegezhettek. Ekkor oldották fel ugyanis a határzárt. A teherautókat a szokásos ellenőrzés után lépésben engedték át Horvátországba.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.