Holnap bíróság elé áll egy hírhedt egerszegi galeri

Holnap a Zalaegerszegi Járásbíróságon dr. Aradi Krisztina büntetőtanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bűncselekmények elkövetésével is megvádoltak a megyeszékhelyi ügyészek. A vádlottakkal szemben több bűncselekményt is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és őt minden előzmény nélkül arcon ütötte. A sértett az őt ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendű vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nővel, akit a II. rendű vádlott győzködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendű vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendű vádlott lakására mentek, ahol a II. rendű vádlott „kipróbálás” címén, később pedig az I. rendű vádlott B. F. is – ő már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nő később elmesélte egy ismerősének a történteket, aki bejelentést tett a rendőrségen. Miután megindult a rendőrségi eljárás, és a III. rendű vádlott összetalálkozott a bejelentővel, őt földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendű vádlottól 2015. évben kettő, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendű vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát. Ezeken túlmenően,a III. rendű vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képező gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerűen intézkedő rendőröket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendű vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértő kifejezéseket használt a rendőrökkel szemben, sőt, meg is fenyegette őket.

Papp Attila