Ítélethirdetés várható holnap az ápolónőt fejbe rúgó férfi ügyében

facebook megosztás

Ítélethirdetés várható holnap a megyeszékhely kórházában egy ápolónőt fejbe rúgó férfi büntetőügyében, míg szintén Zalaegerszegen áll bíróság elé egy majd 15 milliós költségvetési csalással vádolt ügyvezető is.

Folytatólagos tárgyalására megy holnap H. B. a Zalaegerszegi Járásbíróságra, ahol dr. Gaider Bálint büntetőtanácsa dönt majd a költségvetési csalással vádolt férfi bűnösségéről. A vád szerint H. B. egy zalai székhelyű cég ügyvezetőjeként a 2012. évben több számlát nem szerepeltetett a cég könyvelésében, illetve az adóbevallásában, ezáltal a vállalkozás bevételei után ÁFA-adónemben keletkezett adóbevallási és adófizetési kötelezettségének nem tett eleget. Cselekményeivel az állami költségvetésnek 14 millió 864 ezer 754 forintos vagyoni hátrányt okozott.

Ítélethirdetés várható holnap a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Czipóth Edit vezette büntetőtanácsa előtt annak a férfinek a bűnperében, aki tavaly májusban többször is fejbe rúgott egy ápolónőt a megyeszékhely kórházában. M. Krisztiánt 2017. május 6-án szállították be a mentők, vérző sérülése miatt a zalaegerszegi, Zala Megyei Szent Rafael Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára. A mentőápolók a hordágyat leállították az 5. számú vizsgáló előtt lévő folyosón, ahol a sértett megkezdte az erősen ittas állapotban lévő vádlott ellátását. A hordágyon fekvő terhelt ruházatának átvizsgálását és a nála lévő dolgokról értékleltár felvételét végző sértettet M. Krisztián sértegetni és szidalmazni kezdte, majd három alkalommal is fejbe rúgta. Időközben odaért a vizsgáló elé a sértett által értesített rendőrjárőr, valamint beteghordók is érkeztek, akik együttes erővel lefogták az ekkor már őrjöngő terheltet, akinek a vezető főorvos végül beadott egy nyugtató injekciót. M. Krisztián terhelt bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, így most közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt is ítéletet fognak mondani a magáról megfeledkezett fiatalemberről.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.