Kifosztotta a pattogatott-kukorica árust a Göcseji Aratónapokon

facebook megosztás

Nován, a Göcseji Aratónapokon fosztotta ki az alvó pattogatott-kukorica árust egy férfi, akinek bűnelkövetését az egyik rokona pártolta, mikor segített neki a bizonyítékok eltüntetésében. A büntetőügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Jánky Judit főügyészségi ügyész tájékoztatta a kanizsaujsag.hu olvasóit.

A Göcseji Aratónapok rendezvény keretében Nován, a sportpályánál lévő rendezvénysátorban 2017. július 15-én, az esti óráktól kezdődően tartottak aratóbált, ahova 2017. július 16-án, 03 óra 15 perc körüli időpontban, együtt érkezett meg Zalatárnokról a két férfi: az ügy elsőrendű vádlottja, O. és másodrendű terhelt rokona, O., akik ismerőseikkel italozni kezdtek. Hajnali 05 óra 15 perc körüli időben I. r. O. terhelt elhatározta, hogy a rendezvénysátor mellett, üdítő és pattogatott kukorica árusítás céljából felállított, 3 m x 3 m alapterületű, lezárt sátorból eltulajdonít valamit. Ezért felhúzta a sátor zipzárját, majd abba belépve észlelte, hogy a sátor közepén a sértett egy kinyitható ágyon alszik. Ekkor I. r. O. terhelt a sértett védekezésre képtelen – alvó – állapotát kihasználva, jogtalanul eltulajdonította a közvetlen közelében, a kiszolgáló pult alatti polcon lévő lemezkazettáját a benne lévő 100.000 Ft papírpénzzel, 5 db reklámtollal, 1 db ollóval, 1 db jegyzetfüzettel, 1 db ruhacsipesszel, és 2 db nyugtatömbbel együtt, valamint egy aprópénztartót a benne lévő 20.000 Ft aprópénzzel együtt is.

A bűncselekmény elkövetését követően I. r. O. terhelt az általa eltulajdonított pénzt zsebre tette, az aprópénztartót a sértett utánfutója alá rakta, míg a lemezkazettát a sátor melletti büfé asztala alá rejtette, majd közölte a padon ülő társaival, hogy pénzt szerzett a sátorból, ezért induljanak haza. Ekkor a rokona, II. r. O. terhelt, azért, hogy az elsőrendű vádlott által elkövetett bűncselekmény miatti büntetőeljárás sikerét – a bizonyítékok eltüntetésével – meghiúsítsa, a lemezkazettát kivette az asztal alól, azt a pulóvere alá rejtette, majd társaival együtt kerékpárral hazaindult. Útközben, Nova mellett egy földúton megálltak, ahol II. r. terhelt a lemezkazettát az út melletti erdős területen eldobta. Az elsőrendű vádlott által, a kifosztással okozott kár összesen 124.270 Ft volt, amelyből a nyomozás során 13.000 Ft készpénz lefoglalásra került, míg a Nova melletti erdős területen, összesen 4000 Ft értékben került feltalálásra és lefoglalásra a lemezkazetta, benne az 5 db tollal, 1 db ollóval, 1 db jegyzettömbbel, és 1 db csipesszel.

Mindezek miatt I. rendű O. terheltet kifosztás bűntettével, míg rokonát, II. rendű O. terheltet pedig bűnpártolás vétségével vádolta meg a Lenti Járási Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.