Követte, majd terrorizálta volt párját a féltékeny férfi

facebook megosztás

Követte, majd terrorizálta volt párját a féltékeny férfi: nem engedte hazamenni, autóját megrúgta, őt magát rángatta. A keszthelyi ügyészek nem voltak elnézőek: negyed órás „produkciója” miatt négy bűncselekmény elkövetésével is megvádolták. A büntetőügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Jánky Judit főügyészségi ügyész tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

A most megvádolt, É. vezetéknevű férfi egy éven át érzelmi kapcsolatban állt a sértettel, aki azonban 2015-ben szakított vele. A terhelt a szakítást követő években időnként felvette a sértettel a kapcsolatot, és voltak olyan időszakok, amikor beszélgettek is egymással. Rendszeres kommunikációra 2017 áprilisától kezdődően került sor kettejük között, azonban egy idő után É. mindent tudni akart a sértett magánéletéről, sőt, a nőnek arról részletesen be is kellett számolnia. É. titokban figyelni kezdte az egyik keszthelyi üzletben dolgozó nőt, így történt ez tavaly nyáron is. A sértett 2017. július 10. napján, este 8 óra tájékában fejezte be a munkát, majd Peugeot 206 típusú személygépkocsijával egyik ismerősét elvitte Hévízre, ezután pedig hazaindult. Nem tudta, hogy a terhelt már a munkahelyétől kezdve, titokban követte őt.

20 óra 15 perc körül járhatott az idő, mikor a sértett Cserszegtomajon, a Bikedi sor és a Sümegi út kereszteződésének közelében, egy gépjármű felhajtónál megállt gépkocsijával. Ekkor É. is leparkolt mögötte, majd odament a sértett Peugeot-jához, és annak bal oldali, hátsó karosszéria elemébe belerúgott, mely ennek következtében behorpadt. Ezután a nő is kiszállt a gépjárműből, és hangos szóváltás alakult ki a sértett és a terhelt között. Egy idő után a nő ezt megelégelte, és el akarta hagyni a helyszínt, azonban a férfi közölte vele, hogy élvezi a kialakult helyzetet, és még egy ideig nem fogja megengedni neki, hogy haza menjen. Mikor a nő mégis beszállt a gépkocsijába, elindította a motort, és megpróbálta elhagyni a helyszínt, É. a még nyitott ajtón keresztül a Peugeot 206-ost leállította, az indító kulcsot magához vette, majd a sértettet a bal alkarjánál fogva kihúzta a járműből. Továbbra is folytatódtak a szóváltások, mely során a sértett legalább három alkalommal megkérte a terheltet, hogy engedje meg neki, hogy hazamenjen, a terhelt azonban esetenként a sértett elé állt, vagy megfogta a karját, így megakadályozva azt, hogy a nő a helyszínről elmenjen. Mivel a sértettnek időközben haza kellett volna érnie, az aggódó édesapja telefonon kereste őt. A telefonbeszélgetés során a sértett sietve előadta, hogy hol tartózkodik és mi történt vele, így az apa gépjárművel a segítségére indult. Mikor É. meghallotta, hogy a nő miről beszélt édesapjával, a Peugeot még mindig nála lévő indító kulcsát 2-3 méter távolságra eldobta a fűbe, majd szitkozódások közepette beszállt a gépkocsijába, és elhagyta a helyszínt.

A keszthelyi ügyészek nem voltak elnézőek, és több bűncselekmény elkövetését is felróttak most a féltékeny, magáról megfeledkezett férfinak. É. vádlott azzal, hogy legalább 5 percig a sértettnek nem adta vissza a gépjárműve indító kulcsát, illetve azt sem engedte meg neki, hogy akár gyalogosan a helyszínről távozzon, a nőt személyi szabadságától megfosztotta. Ugyanakkor cselekményével a sértett bal alkarján karcolásos sérüléseket idézett elő, a Peugeot megrongálásával pedig 78 ezer forintos kárt okozott. Ezeken túlmenően, É. terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye arra is alkalmas volt, hogy Cserszegtomajon, a Bikedi sor és a Sümegi út kereszteződésének közelében tartózkodó, illetve arra közlekedő személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindezek miatt a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, garázdaság vétségével, rongálás vétségével, valamint testi sértés vétségével is megvádolta a Balaton-parti város ügyészsége.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.