Megszépült a galamboki református templom

A templom felújítása 2013-ban kezdődött, a munka egy nyertes pályázatnak köszönhetően indulhatott el. Előtte évtizedekig nem végeztek az épületen komolyabb rekonstrukciót, ezért a szakemberek évekig dolgoztak.

– 2016-ra fejeződött be, de utána még mindig volt néhány olyan munka, amit később kellett elvégezni. A templom kívül-belül megújult, új tetőfedést kapott, a templom környékén is kiépítették a vízelvezetést, és egy parkolót is kialakítottak. Azt gondolom, ez egy nagy dolog, és most jónéhány évtizedre a templomunk olyan állapotban van Galambokon, hogy várja és fogadja a vendégeket, az istentiszteletre érkezőket – fogalmazott Hella Ferenc református lelkipásztor.

A hálaadó istentiszteleten Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

– Mi erőtlenek vagyunk mindannyian, de olyan Urunk van, aki erős Isten. Aki a legerősebb. Akinél nincs erősebb és hatalmasabb. Engem, erőtlenségeimet tapasztalva, egyházunk sok-sok nyomorúságát tapasztalva is mindig megerősít, megvigasztal és felbátorít ez a bizonyosság, hogy erős Istenünk van - hangsúlyozta Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.
A híveket tegnap szeretetvendégségre is várták. Telente egyébként az istentiszteleteket a gyülekezeti teremben tartják Galambokon.