Megütötte és mellbe rúgta a rendőrt – holnap áll bíróság elé a férfi

facebook megosztás

Holnap áll a Zalaegerszegi Járásbíróság elé az a vasboldogasszonyi férfi, aki először a falugondnokot fenyegette meg halálosan, majd megütötte és mellbe rúgta a kiérkező rendőrjárőrt, akinek még egy lovas kocsi is átment a lábán. A felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel is megvádolt férfi bűnperén kívül, holnap kezdik tárgyalni Zalaegerszegen a tavaly februárban az egyik megyeszékhelyi szórakozóhelyen garázdálkodó lengyel fiatalok büntetőügyét is.

Először a falugondnokot fenyegette meg halálosan B. F., majd megütötte és mellbe rúgta a kiérkező rendőrjárőrt, akinek még egy lovas kocsi is átment a lábán. Több bűncselekménnyel is megvádolták, és holnap a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Czipóth Edit vezette büntetőtanácsa előtt felelhet majd meggondolatlan tettéért a vasboldogasszonyi férfi, aki bizony sok évre börtönbe kerülhet…

B. F. 2017. május 31-én délelőtt, 11 óra körüli időben, Vasboldogasszony egyik utcájában szóváltásba keveredett az ott éppen ebédet kiszállító falugondnokkal, akit – közben egy kapanyelet lengetve a kezében – hangosan kiabálva azzal fenyegetett meg, hogy megöl. A falugondnok, aki ekkor másfél éves unokája és kolléganője társaságában volt, a fenyegetés hatására bemenekült a közelben leparkolt önkormányzati gépkocsiba, majd a helyi körzeti megbízotthoz indult, hogy segítséget kérjen tőle. Megtalálták, és éppen az egyik vasboldogasszonyi utcán álltak a körzeti megbízottal együtt, amikor a lovas kocsival közlekedő terhelt melléjük ért, majd lekiabált a falugondnoknak, hogy „elvágom a nyakadat, felgyújtom a házadat”.A körzeti megbízott értesítése alapján kiérkező rendőrjárőr Vasboldogasszony belterületén, a futballpálya melletti réten találták meg a fenyegetőző férfit, majd több alkalommal is felszólították arra, hogy a kezében lévő gereblyét tegye le, azonban a terhelt a felszólításoknak nem tett eleget. Újabb határozott felszólításra végül a gereblyét letette, de ekkor egy vasvillát vett le a szekérről. Az ismételt, „a törvény nevében” szavak előrebocsátásával tett felszólítást követően az intézkedő rendőröknek azt mondta, hogy az egész nem érdekli, nem megy sehova, majd, hogy szavainak nagyobb nyomatékot adjon, a kezében lévő vasvillával legalább 5 alkalommal is szúró mozdulatot tett a tőle kb. 10 méterre álló rendőrök felé. Ezt követően a vasvillát letette, felszállt a lovas kocsira és el akarta hagyni a helyszínt.

Ekkor az intézkedésben részt vevő rendőr törzsőrmester a lovas kocsi jobb oldalához futott, a kocsiülés jobb oldalán lévő fogantyúba belekapaszkodva a szekérre felszállt, mire a vádlott a kocsit elindította, majd a rendőr törzsőrmester arcának jobb felét ököllel megütötte és mellkasát is megrúgta. A rendőr az ütés és a rúgás hatására, valamint azért, mert a lovas kocsi billegve megindult, egyensúlyát vesztette, ezért belekapaszkodott a terhelt felsőruházatába, majd balra előre a bakról leesett, úgy, hogy a terhelt ruházatát nem engedte el, így őt is magával rántotta. A földre érve a lovas kocsi bal első gumikereke átment a szerencsétlenül járt rendőr törzsőrmester bal lábfején. Ezt követően az intézkedő rendőrök a férfit a földön fekve megbilincselték és a szolgálati gépkocsiba ültetve, erősítést kérve előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A jogszerű eljárása alatt bántalmazott rendőr törzsőrmester a bal szemöldöke felett, illetve a bal bokája felett zúzódásos sérüléseket szenvedett. Mindezek miatt a vasboldogasszonyi férfit felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, testi sértéssel és a falugondnok sérelmére elkövetett zaklatással is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség, büntetőügyében dr. Czipóth Edit tanácsa fog majd dönteni.

Szintén a megyeszékhely járásbíróságán kezdik tárgyalni holnap annak az öt lengyel fiatalnak a büntetőügyét, akik tavaly februárban garázdálkodtak Zalaegerszeg egyik szórakozóhelyén.F. K. és 4 társa a lengyelországi Krosno városából érkezett a zalai megyeszékhelyre 2017. február 10-én, az esti órákban, a másnap megrendezésre kerülő ZTE – Újpest futball mérkőzés megtekintése céljából, a testvérvárosi kapcsolatok alapján. 2017. február 11. napján, 00 óra körüli időben jelentek meg az ittas állapotban lévő vádlottak az egyik zalaegerszegi szórakozóhelyen rendezett szalagavatós bulin, amely rendezvény nyilvános volt, azon bárki részt vehetett. A terheltek a szórakozóhelyen újfent alkoholt fogyasztottak, majd egymással beszélgetve, illetve táncolva múlatták az időt.Éjjel egy óra körül mentek oda a lengyel fiatalok egy társasághoz, amelynek nőtagjaival beszélgetést kezdeményeztek. Mivel a lányok nem szerettek volna velük társalogni, a társaságukban lévő, magyar állampolgárságú, fiatalkorú fiú megpróbálta eltolni a tolakodó módon közeledő lengyelt. Erre fel dulakodás, majd verekedés alakult ki a szórakozóhelyen, amelybe a biztonsági őrök is bekapcsolódtak, megpróbálva megfékezni a fiatal lengyelekből álló, garázda társaságot, nem sok sikerrel. A tömegverekedéssé fajuló dulakodásnak az időközben riasztott, és helyszínre érkező rendőrjárőrök vetettek véget, éjjel negyed kettő tájékában.

A fiatal lengyel terheltek a fenti cselekményükkel olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy másokban – így a nyilvános rendezvényen tartózkodókban – megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, valamint a tettlegességük következtében sérüléseket is okoztak. Mindezek miatt az öt külföldi fiatalt garázdaság bűntettével és testi sértéssel is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség, bűnösségükről dr. Gaider Bálint tanácsa fog majd dönteni.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.