Miklósfai sportbál huszonnyolcadszor

A báli szezon utolsó napjait a miklósfaiak is kihasználták. Az asztaloknál csak azért lehetett látni egy-két szabad széket, mert néhányan rögtön a táncparketten kezdték az estet.

Dénes Sándor polgármester szerint az, hogy a bált 28. alkalommal rendezték meg, a közösség erejét jelzi.

– Farsang idején vagyunk, ez egy farsangi bál is egyben, és hát a sportról is szól. Nagyon fontos, hogy együtt van a csapat, jól érzik magukat, és nyilván ennek a bálnak a bevételéből majd a miklósfai sportegyesületet támogatják - mondta a polgármester.

A rendezvény fővédnöke, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szintén a helyiek összefogását emelte ki köszöntőjében.

– Ez a közösség nagyon erős, nagyon komoly kötődése van a településhez, Nagykanizsa miklósfai városrészéhez. Hisz' bármilyen kezdeményezés van – répafesztivál, iskolai bál vagy éppen sportbál –, nagyon sok miklósfai jön el, egyrészt, hogy jól érezze magát, másrészt, hogy ha kell, egy jó ügyet szolgáljon, és akár anyagilag is hozzájáruljon egy civil szervezetet fejlődéséhez vagy az általa kitűzött cél eléréséhez - említette a politikus.

A Miklósfa SE tavaly valóban nagy fába vágta a fejszéjét, a klub több fejlesztésen is túl van.

– A TAO-támogatás keretében az öltözőépületünket kívül-belül teljesen felújítottuk. Kicseréltük a nyílászárókat, és külső hőszigetelést kapott az épület. Nagyon örülünk, mert ezzel javítottuk a játékosaink komfortérzetét. Technikai felszereléseket is vásároltunk, úgyhogy mindig szeretnénk egy kicsit javítani a feltételeinken - tette hozzá Koncz Tivadar, a Miklósfa SE elnöke.

Az esten elismerésben részesült Kovács Marcell, az ifi csapat kapusa, Gyulai Attila, a felnőttek játékos-edzője, valamint Németh István, aki társadalmi munkában járul hozzá az egyesület sikereihez.