Nyugdíjasok ha találkoznak: Pogácsák, borok és nóták

facebook megosztás

Borok és pogácsák, illetve készítőik versenyeztek tegnap a MOL Bányász Nyugdíjasklub hagyományos rendezvényén. A sokféle pogácsa mellett 25 fehér- és 8 vörösbort minősítettek a zsűri tagjai a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.


Munkában a zsűri

A vidám közösség minden évszakban megtalálja és megszervezi az együttlét öröméről szóló programokat. A pogácsák és borok versenye is hagyományos rendezvénynek számít a klub életében. A megmérettetésen a zsűritagok nem udvariaskodtak, hanem nyíltan elmondták véleményüket.

– Ezerszer és ezeregyszer el kell mondani, hogy a korszerű technológiákat kell alkalmazni, amelyek manapság elengedhetetlenek a minőségi vagy nekünk megfelelő jó bor előállításához. Tartok tőle, hogy bizonyos korosztály felett ezt már nehezen fogadják el a gazdák – véli Ábrahám János zsűritag, borász.

Ha kialakult és bevált borkészítési szokásaikon könnyen nem is változtatnak a nyugdíjasklub tagjai, azért a véleményeket, tanácsokat és javaslatokat mindig szívesen meghallgatják.

– Minden éven megmérettetik magukat a tagok, hogy milyen bort is termeltek. Azért, hogy tudják, mit kellene még javítani. Mert a borbírák megmondják, hogy mi a hiba. És ezt nagy örömmel csináljuk. mert nemcsak bor-, hanem pogácsaverseny is van – fogalmazott Gál Ferencné, a MOL Bányász Nyugdíjas Klub MAMIK Dalkörének vezetője.

A klub hölgytagjai most is sokféle pogácsával készültek. Sajtos, töpörtyűs és krumplis is került a zsűri elé, valamint az asztalokra.

– A borokkal összehasonlítva a pogácsákat, ami például itt van nálam, az toronymagasan veri a borokat. Úgyhogy a hölgyek előtt le a kalappal. Lehet, hogy fordítva kéne csinálni, nekik kéne borral foglalkozni, a férjeknek meg a pogácsával. Azt nem tudom, mi sülne ebből ki, de meg kéne próbálni – mondta Horváth Miklós zsűritag, borász.

A programon természetesen a megszokott nótázás sem maradt el.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.