Oroszországban jártak az eraklinosok

facebook megosztás

Oroszországban jártak az eraklinosok. A szentpétervári látogatás célja a baráti kapcsolat elmélyítésén túl a szakmai tapasztalatcsere volt. A kanizsai fiatalok több táncos eseményen is részt vettek: megnéztek egy orosz versenyt, illetve a Ritm Táncklub edzésein belekóstoltak a táncoktatás helyi módszereibe is.

Az eraklinos növendékek életre szóló élményeket szereztek az alatt a pár nap alatt, amit Oroszországban töltöttek. – Fura volt, hogy minden út legalább nyolcsávos, hatalmasak a házak, és rengeteg tér van, meg híd – mesélte Benkő Dániel.

A kanizsai delegáció első nap egy táncversenyt nézett meg. A fiatalokat teljesen lenyűgözte a program. – A helyszín is teljesen más volt: míg Magyarországon inkább tornacsarnokokban rendeznek versenyeket, addig Oroszországban egy hotelben volt ez – teljesen más volt a hangulata már abban a pillanatban, ahogy beléptünk – fogalmazott Müller Petra.

Utolsó este az eraklinosok felkeresték házigazdájukat, a Ritm Táncklubot – tapasztalatot cseréltek az orosz versenytáncosokkal, és kipróbálták egymás edzési módszereit is. – Teljesen más, mint az itthoni: sokkal nehezebb, mondhatni durvábban, erőteljesebben edzenek, és nagyobb intenzitással – véli Szabó Kata.


Látogatóban a szentpétervári Ritm Táncklubnál

Az Eraklin Táncklub Egyesület összeszokott csapattal ment Oroszországba. Már hosszú évek óta táncol az a három növendék, aki részt vett az utazáson. – Mondhatom azt, hogy megérdemelték, hogy kijussanak egy ilyen helyre, hiszen mindegyikük kicsi kora óta táncol a táncklubban, és sok mindent letettek az asztalra. De hát, sajnos, így is meg kellett húzni egy létszámot. Mindenképp nagyokat szerettünk volna kivinni, akik önállóak már, s akik nemcsak kirándulásként élik ezt meg, hanem szakmailag is megértik, miről van szó – mondta el kérdésünkre Lekszikov Csaba, az egyesület elnöke.

Az oroszországi utazás nemcsak ebből a szempontból volt hasznos, hanem a barátság is tovább mélyült a 70 éves, mintegy 300 párost számláló Ritm Táncklubbal, így a tervek szerint lesz folytatása a mostani látogatásnak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.