Plüssmacik is segítik a gyógyulást a kanizsai kórházban

Lila, fehér, barna, sárga, fekete, kicsi és nagy. Szinte mindenfajta plüssmackót kapott ma délelőtt a kanizsai kórház gyerekosztálya. A játékok nem hevertek sokáig az asztalon, a gyerekek ugyanis gyorsan kiválasztották maguknak a számukra legszebbet. 

Tíz évig volt kiállítva ez a sok plüssállat a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban, a gyűjtemény azonban lekerült a pincébe, ahol sok játék tönkrement. – Ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket a macikat szétosztjuk. Innen jött az ötlet, hogy ezeket egy jótékonysági akció keretében olyan gyermekeknek adjuk, akik eddig nem tudtak múzeumunkba eljutni. Így esett a választás a kórházra. Egy gyerekosztálynál ugyanis nincs jobb helyük a plüssmaciknak - mondta Országh Béla a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum várkapitánya.


Mindenki megtalálta a legjobb plüssállatot

Szakemberek szerint a plüssállatoknak fontos szerepe van a gyerekek gyógyulásában. Ezek ugyanis segíti a felépülésüket. – A gyerekek számára ez nagyon nagy öröm. A macik a gyerekek barátai, segítik a gyógyulást és amelyiket megszelídítik maguknak, azt hazaviszik és továbbra is az ő barátjuk marad. Emellett azt hiszem az is fontos szerepet játszik, hogy a Csillagvár szerintem a Kanizsa környéki gyerekeknek az első ilyen várlátogatási élménye - fogalmazott Dr. Nád Márta a Kanizsai Dorottya Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető-főorvosa.

A harmincágyas gyerekosztályon most nagyon sok fiatal gyógyul, így a plüssállatokat feltehetően hamar elkapkodják majd a gyerekek.