Röffoff!

facebook megosztás

Hagyományőrző disznóvágást tartottak Palinban. A szervezők ezzel a régi szokásokat szeretnék őrizni és továbbadni, emellett legalább ilyen fontos számukra a közösségépítés is. Múlt szombaton már a hajnali órákban talpon voltak a paliniak, hiszen egy 188 és egy 170 kilós disznót kellett feldolgozniuk. Az egyiket a modern technika vívmányai nélkül, szalmával pörzsölték meg.

– Úgy érezzük, van igény erre a rendezvényre, hiszen évről évre egyre többen látogatnak ki. Nagyon sok gyereknek és felnőttnek is újdonság egy igazi, házi disznóvágás. A mai világban jobbára csak a szupermarketekben látnak disznóhúst, de sokan nem tudják, hogy az miként került oda. Mi próbáljuk ezt egy kicsit bemutatni – mondta Kuti László, a Palini Sport és Kulturális Egyesület elnöke.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.