Sporttörténelmi kupameccs előtt

facebook megosztás

Ízlelgetjük már két és fél hónapja, hogy az UFC Nagykanizsa labdarúgó együttese a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe jutott, február 20-án, kedden 14 órától pedig útjára is indulhat a labda az Olajbányász-stadionban, amikor is a kanizsaiak a Békéscsabával mérkőzhetnek, a párharc első összecsapásának keretében.


Hóbor Gergő előretöréseire a Békéscsaba elleni MK-mérkőzésen is nagy szükség lehet (Fotó: Polgár László)

A kanizsai labdarúgás történetében huszonhat esztendő után következhet el ez a pillanat, hiszen 1992-ben szólt az idény második felének kezdete az Olajbányász esetében kupamérkőzésekről. Előbb a 16 közé jutásért a Videoton-Waltham legénységét győzték le 3-2-re Visnovics Lászlóék, majd a mostanihoz hasonló fázisban Németh Lajos együttese a Moháccsal mérkőzött. Kedden a Békéscsaba 1912 Előre lesz az ellenfél, az a csapat, mely az NB II harmadik helyén áll. A feladat tehát nem kicsi, de Gombos Zsolt vezetőedző szavai arról árulkodnak, várják már az MK nyolcaddöntőjének első találkozóját.

– Először is nem mindennapi, ha egy város labdarúgásának a történetében ilyen volumenű összecsapások előtt állunk és természetesen készülünk a Békéscsaba elleni itthoni kupamérkőzésünkre is, viszont egyértelmű, hogy az NB II dobogósa a párosítás esélyesebb csapata – mondta el Gombos. – Igyekszünk ugyanakkor megnehezíteni a Békés megyeiek dolgát és úgy gondolom, ha mentálisan rendben leszünk, akkor bármi megtörténhet.

Aligha árulunk el nagy titkot, ha  a másodosztályban az MTK és a Kisvárda mögött a harmadik helyen telelő viharsarkiak számára sem közömbös a Magyar Kupa és érvényesíteni is szeretnék a papírformát.

– Ahogy a bajnokságban, úgy a kupában is szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni eddigi szereplésünkből, tehát egyértelműen a továbbjutás a célunk – vázolta Boér Gábor, az Előre vezetőedzője saját elképzeléseiket.

– Persze, veszélyes is tud lenni egy alacsonyabb osztályban szereplő ellenlábas, hiszen esetükben hatványozott a várakozás, így ilyen esetekben nincs papírforma. Tiszteljük a kanizsaiakat és odafigyelünk rájuk, ugyanakkor egyben abban is bízunk, hogy az osztálykülönbség két meccsen azért kijön a javunkra.

A Magyar Kupa összecsapás nem csupán a csapatok háza táján bír nagy várakozással, hanem a szurkolókat is élénken foglalkoztatja. Jó hír számukra, hogy a keddi 14 órás kupatalálkozóra az eddigi gyakorlatnak megfelelően a belépés ingyenes.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.