Társat remélt a férfi egy kanizsai nőben: 700 ezer forintja bánta a kapcsolatot

facebook megosztás

Társat remélve adott fel hirdetést egy egerszegi férfi: a bejelentkező kanizsai nő nemcsak a szívét rabolta el, hanem 700 ezer forintját is magával vitte… A tanulsággal is szolgáló büntetőügyről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a kanizsaujsag.hu olvasóit.

A G. monogramot viselő nő 2017. év elején anyagilag egyértelműen rossz helyzetbe került: vagyona, rendszeres jövedelme nem volt, albérletben lakott Nagykanizsán és volt egy súlyosan beteg élettársa, akinek eltartásáról és ápolásáról is gondoskodott. Ezen kívül, a terheltnek van egy értelmi fogyatékos fia is, aki után havonta 43 ezer forint gondozási díjat kap, illetve a vádbeli időszakban alkalmi munkavállalóként dolgozott Zalakaroson, egy szállodában, havi – körülbelül – 150 ezer forintért. Emellett a terheltnek magánszemélyek felé nagy összegű tartozásai voltak, továbbá az albérleti díj fizetésével is elmaradt. Mindezek miatt G. terheltnek sürgősen pénzre volt szüksége.

Ebben az időszakban, 2017 márciusában döntött úgy egy megyeszékhelyi férfi, hogy újsághirdetés útján fog társat találni magának, így a „Zalaegerszegi 7” című hetilapban társkereső hirdetést adott fel. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki már mindjárt az első, a zalaegerszegi, Landorhegyi Általános Iskola mellett megtörtént személyes találkozón megemlítette a későbbi sértettnek, hogy szüksége lenne 500 ezer forintra, mivel van Nagykanizsán egy lakása, amit el szeretne adni és Zalaegerszegen akar új ingatlant vásárolni, amihez még kellene ez a pénz is.

Az első találkozás után, de még tavaly márciusban a zalaegerszegi buszpályaudvaron ismét találkozott G. terhelt a férfivel, és megkérte rá, hogy vegyen fel egy banktól félmillió forintos személyi kölcsönt, majd azt adja át neki. A terhelt azt állította a sértettnek, hogy Zalakaroson bejelentés nélkül dolgozik, bankszámlája nincs, ezért nem tudja ő felvenni a hitelt, és azt ígérte a sértettnek, hogy a havi törlesztő-részleteket majd rendszeresen át fogja adni neki. A nő azt is állította a sértettnek, hogy a beteg fia után havonta kapott gondozási díjból tudja felé rendezni a tartozását és még azt is felvetette a férfinak, hogy ha Zalaegerszegen vesz egy új lakást, akkor majd össze is fog költözni vele. Ez már hatott a szélhámos nőben társat remélő férfira, aki még márciusban személyi kölcsönt igényelt, amelyből 345 ezer forintot át is adott a nőnek. Áprilisban az eset megismétlődött, akkor a pórul járt sértett 350 ezer forintot számolt le G. vádlottnak.

A nőnek ez nem volt elég, további kölcsönök felvételét kérte a sértettől, aki be is ment több bankba, azonban újabb kölcsönöket már nem kapott. A nő végül, 2017. április végén még 20 ezer forintot kért és kapott kölcsön a férfitól. A nő ezt követően eltűnt, a férfival személyesen már nem találkozott, csak telefonon tartották a kapcsolatot. G. eközben a sértettől kicsalt, összesen 715 ezer forintból rendezte a tartozásait. A vádlottnak a sértettől kapott összegek visszafizetésére reális lehetősége nem volt, sem ingatlan, sem pedig ingó vagyonnal nem rendelkezett, de a visszafizetés nem is állt a szándékában, célja kizárólag a pénz jogtalan megszerzése volt. A terheltnek – figyelemmel a meglévő családi kapcsolataira – összeköltözni sem volt szándékában az átvert férfival, ezzel is csak hitegette, csakúgy, mint a pénz visszaadásával. Mindezek miatt G. terheltet folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.