Tűzifával és tartós élelmiszerrel is segíti a rászorulókat a megyei védelmi bizottság

A rászorulók kiválasztásában a települések vezetői segítik a Zala Megyei Védelmi Bizottságot.

– A tűzifa kiszállítást mindig megelőzi egy informálódás, hogy a megyében mely családok, akik a legrászorultabbak, akiknek a tűzifa segítséget jelent a téli idő átvészelésében. Ehhez információt, illetve javaslatot kérünk a települések polgármestereitől és a családsegítő központtól - mondta Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

A már 6 éve működő szociális tűzifa program évről évre bizonyítja, hogy az emberek képesek összefogni egy jó ügy érdekében. A kályhakész tüzelő mellett tartós élelmiszerekből álló csomagokkal is segítették a Pusztaedericsen élő Keltai Katalint és családját.

– Minden januárban, februárban, amikor a tél igazán megmutatja karmait, akkor viszik körbe a vállalkozók a felajánlott fát. A katasztrófavédelem segítségével és a kormányhivatal közreműködésével jónéhány helyre ellátogattam én is a választókörzetemben a fa átadására. Ilyenkor kis élelmiszercsomagokkal is segítjük a rászoruló családokat - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A gyerekeit egyedül nevelő özvegyet tisztelik a településen, hiszen minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy két fiának a lehető legtöbbet megadja.

– Hát nagyon nagy segítség. Minden évben van rá lehetőség, hiszen pályáznak.

Zalában összesen 70 családnak szállít ki 140 köbméter kályhakész tűzifát a megyei védelmi bizottság.