A báty kövezte ki az útját

facebook megosztás

Még mindig csak húsz esztendős, de kosarazik a megyében, immár játékvezetéssel is foglalkozik utánpótlás szinten, múlt év nyarától pedig a Dombóvári KSE játékosa Lovas Dávid. Maga a Tolna megyei kisváros kultikus helynek számít a hazai kosárlabda berkein belül, s ez még akkor is igaz, ha jelenleg a harmadik vonalban, tehát az NB II-ben szerepel a csapat.


Az ülő sorban jobbról a második kanizsai Lovas Dávid a lendületet, míg az álló sorban jobbról a negyedik, szintén nagykanizsai Murvai Dániel a rutint képviseli a Dombóvári KSE kosarasainál

- Azért a meccsekre összejön 150-200 néző, a jobbakra még annál is több – vázolta a jelenlegi körülményeket Dávid. - Szóval egyáltalán nem bántam meg, amikor úgy döntöttem, többek között a bátyám, Lovas Peti javaslatára, hogy Dombóvárra megyek, meg amúgy is szimpatikus volt a lehetőség.

Hogy is jutott el addig főhősünk, hogy kipróbálhassa magát a tolnaiaknál, nos, erre is választ kaptunk.

- Hétéves koromban már pattogtattam, megvolt már ott is a tesóm hatása, aztán a Kanizsa KK-hoz kerültem, az utánpótlásban végigjártam a szamárlétrát. Az akkor még második vonalbeli KKK-ban már nem játszhattam, de Hartai Lacitól és Silló Zsolttól azért jó alapokat kaptam.

Persze egy dolog, ha kosárlabdával a kezében és egy másik, ha síppal a szájában lép parkettre az ember, lévén...

- … négy éve utánpótlásszinten már bíráskodom is, ezzel is úgy gondolom, még inkább a sportág kötelékében maradhatok, meg ha jobban belegondolok, inkább ezzel juthatok már messzebbre.

Nem mintha a dombóváriakkal nem szeretne szárnyalni a palánkok alatt.

- Természetesen jó lenne osztályt lépnünk felfelé, csak éppen múlt pénteken szenvedtünk vereséget az egyik fontos meccsünkön, így már nehezebb lesz a bajnokság további menete. Amúgy heti egy edzésen vagyunk ott a másik kanizsai kosarassal, Murvai Danival, hétvégén van a bajnoki meccsünk és ha úgy adódik, még a KKK Zala megyei meccsein is beszállok.

Vagyis, ha úgy adódna, felsőbb osztályban mégiscsak a nagykanizsai színekben lenne az igazi.

Az nem kérdés, hogy a Kanizsával lenne a legjobb minél magasabb szinten játszani, főleg, hogy ezt a tesóm még meg is tehette. Ezért még joggal zrikál, de minden másban úgy érzem, jobb mutatókkal bírnék, úgyhogy kár is erőlködnie... Na jó, Dombóvárra azért kikövezte nekem az utat, tudták, hogy egy Lovassal csak jó lóra tehetnek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.