A nyílt napok szezonja az általános iskolákban

facebook megosztás

A leendő elsősök szüleit ugyanúgy várják, mint a már gyakorló „iskolás” anyukákat, apukákat. Bepillantás a mindennapokba. Faller Zoltán szerint viszont a nyílt napok nem csupán a szülőknek fontosak.  - Én azt hiszem, hogy a gyerekeknek jelent ez nagy élményt, hogy egy kicsit meg tudják mutatni – egy évben legalább egyszer – hogy milyenek az osztálytársak, hogy tanulnak, miben fejlődnek. Ez mindig egy pozitívum a kisgyermekek életében – mondta el Faller Zoltán a Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola igazgatója.


Nyílt tanóra a Zrínyiben

A Zrínyi iskola összes alsó tagozatos osztályában nyitva voltak ma a tanterem ajtók, különböző tantárgyak keretében mutatták meg a kisiskolások, mit tudnak. Az 1.B osztályban matematika és környezetismeret mellett  magyar órán is részt vehettek a szülők. - Figyelj légy szíves rám. Ne a táblát nézd, engem. Elolvasod némán, becsülettel. Utána még egyszer elolvasod némán. És nagyon figyelsz arra, hogy pontosan próbálod visszaolvasni azt, amit leírtam a táblára, igen? Tessék – az 1.B osztályban Saliné Tánczos Mária tanítónő óráját láthatták, hallgathatták végig a szülők.

A nyílt napok további hozadéka az is, hogy a még óvodás korú, kisgyermekes szülők megismerkedhetnek a leendő első osztályos tanítókkal, ami az iskolaválasztás egyik legfontosabb tényezője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.