A pénz hete a Kőrösi-iskolában

facebook megosztás

A tematikus programot egy többségében fantázia-bankjegyekből álló kiállítással nyitották meg. A tárlat „A fabatkától az aviarubelig” címet kapta. Gelencsér Gábor gyűjteményében a világ számos országának bankjegyei, valamint egyedi alkalmakra elkészített bankók szerepelnek.

– Van egy érdekes pénz, aminek nincs névértéke. Ugyanis Svájcban van egy intézet, ahol azt kutatják, hogy miként lehet még biztonságosabbá tenni a bankjegyeket. Ezek már általában műanyag bankjegyek. S különböző biztonsági beépítésekkel, elemekkel vannak kibocsátva - mesélte Gelencsér Gábor az iskola egykori tanára.

A pénzről szóló héten szakmai programok lesznek az iskolában. Az ötödikes és hatodikos tanulók a hitel fogalmával és jelentőségével ismerkedhetnek meg.

– Ebben az évben okosan a hitelekről a témája a rendezvényünknek. Ez egy kiemelten fontos terület a pénzügyi gazdálkodás területén. Mindemellett vállalkozói ismeretek és kompetenciák fejlesztését is végezzük. Kaptunk anyagokat melyeket a kollégák osztályfőnöki és egyéb órákon fognak a gyerekekkel feldolgozni. Külső előadó, szakértő is érkezik az ötödik és hatodik évfolyamokra - mondta Smolcz Frigyes intézményvezető.

A kiállítás egy hétig látható, de az iskolában a jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek a tudatos pénzhasználat megismertetésére.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.