Balesetet okozott, ivott is, meg sem állt – nem fogja megúszni egy ejnye-bejnyével

facebook megosztás

Még csak reggel kilenc óra volt, de már ittas állapotban ült a volán mögé tavaly októberben az a férfi, aki nem sokkal később balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott: most bíróság előtt kell számot adnia. A férfi ellen nemrég emeltek vádat, amelynek részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztük.

Az M. monogramot viselő férfi 2017. október 21. napján, 09 óra 10 perc körüli időben, ittas állapotban közlekedett személyautójával Zalaegerszeg irányából Gellénháza felé. Egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban, az ittasságából eredő figyelmetlensége miatt az előtte szabályosan közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett úgy, hogy az útkanyarulat miatt a szemközti forgalmi sávot nem láthatta be a szükséges mértékben. Miután M. az előzést megkezdte, észlelte, hogy vele szemben járművek közlekednek, ezért a megelőzni kívánt autó mellé húzódott. Azonban ennek során nem tartott kellő oldaltávolságot a megelőzendő jármű mellett, így gépkocsija jobb oldalával nekiütközött a vétlen személyautó bal oldalának. Az ütközést követően a terhelt megállás nélkül továbbhajtott a helyszínről, a vétlen vezető pedig értesítette a rendőrséget, szerencsére személyi sérülés nem történt. A baleset után körülbelül egy óra telhetett el, mikor M. visszatért a tetthelyre, ahol az éppen helyszínelő járőrök elfogták, és rendőri intézkedés alá vonták.

M. vérében a cselekmény elkövetésekor – megközelítőleg – 1,24-1,32 ezrelék (enyhe fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt. Mindezek miatt M. terheltet járművezetés ittas állapotban bűncselekmény vétségével vádolta meg a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Papp Attila

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.