Bizalomra bizalom a válasz

Megyéspüspök celebrálta Szent József napján az esti szentmisét az Alsótemplomban. A hívek a névadóra emlékeztek, valamint a plébánia és a templom búcsúnapját ünnepelték.

A Szent József tiszteletére rendezett búcsúi ünnep harmadik napján Varga László megyéspüspök celebrálta a szentmisét. Prédikációjában a váratlan helyzetekről és Isten akaratáról szólt, mindezt Szent József életútján keresztül mutatta be. – Számtalan olyan esemény van az Ószövetségi Szentírásban, amikor Isten közbelép. És nem úgy, ahogy a választott nép fiai elhatározták vagy eltervezték. Ő ismerte Istennek ezt a működési oldalát, hogy váratlan helyzetekben viszi előre a nép történelmét vagy a kiválasztott emberek sorsát – hangzott el.


A Szent József tiszteletére rendezett búcsúi ünnep harmadik napján Varga László megyéspüspök celebrálta a szentmisét

A püspök kiemelte, a végtelenül hatalmas Isten rábízta magát az emberre, bizalma megrendítő. – Isten bízik az ő választottjaiban. Mi is azok közé tartozunk. Minden szentmisében ránk bízza az élet igéjét. És nem kér garanciát arra, hogy jól értettétek? Szó szerint vettétek? Isten semmi biztosítékot nem épít be egyetlen egy igehallgatásba sem. Ránk bízza az élet, az örök élet igéjét – mutatott rá Varga László, majd azt mondta: a bizalomra József is bizalommal válaszolt, meghallotta a hívó szót, így felismerte a hivatását, és ezáltal bontakozott ki az ő nagysága a szent családban.