Egyed Zsanett aranyat szerzett az U23-as országoson

facebook megosztás

Pécsen rendezték meg az U23 női és szabadfogású birkózók országos bajnokságát, melyre négy kanizsai birkózó is benevezhetett.

A KBSE kiválóságai, Egyed Balázs (balról), Egyed Zsanett, Egyed Dániel és Németh Márton szereztek érmes és pontszerző helyezéseket

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület sportolói közül a lányok mezőnyében Egyed Zsanett 53 kg-ban indult és országos bajnoki címet szerzett. Öccse, Egyed Balázs, aki néhány hete a junior válogatón súlycsoportjában elsőséget gyűjtött be a szabadfogásúaknál, ezúttal a 61 kg-os mezőnyében bronzéremmel kellett megelégednie. Ugyanígy a dobogó harmadik fokára állhatott Németh Márton, ő viszont ezúttal már 65 kg-ban lépett szőnyegre. Volt még a kanizsaiaknak pontszerzője, hiszen Egyed Dániel 74 kg-ban gyűjtött be egy értékes ötödik helyet.

- Nem mondhatom, hogy elégedetlen vagyok sportolóink teljesítményével – kezdte Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője, aki a női kadet válogatott után immár a magyar fiú serdülő birkózó válogatott szövetségi edzője. - Egyed Zsanett elsősége nem kíván kommentárt, Egyed Balázs teljesítménye folyamatában nézve ugyanakkor talán kissé hullámzó. A győzelem lehetősége benne volt ezúttal is, de most nem sikerült nyernie. Németh Márton a sport mellett már a felsőoktatásban is vitézkedik úgymond, míg Egyed Dániel produkciója nagyon jóra sikeredett.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.