GasztroKanizsa: Báránytorta a tanműhelyből

facebook megosztás


Pálinkás Kíra Henrietta, Kiss Liza és Sinkovics Tamásné a különleges édességgel

Húsvéthoz közeledve a báránytorta készítését is gyakorolták a tanulók a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának cukrász tanműhelyében. Az egy tortaformával készülő sütemény összeillesztése némi kézügyességet is igényelt a diákoktól, de Sinkovics Tamásné szakoktató segítségével sikerült megoldaniuk a feladatot.

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, esetleg kevés sütőpor. Mivel 2 db formát kell készítenünk, a leírt mennyiséget megfelezzük, és külön-külön sütjük meg.

A töltelékhez:

4 dl tej, 20 dkg porcukor, 1.5 csomag pudingpor (tetszés szerint) és 35 dkg margarin.

Elkészítése:

Először elkészítjük a piskótatésztát: a tojásokat kettéválasztjuk, a cukor 1/3 részét a tojássárgával jól kihabosítjuk, a tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. Ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A formát vékonyan zsiradékkal kikenjük, lisztezzük, és a masszát beletesszük. 180 fokon, körülbelül 30 percig sütjük.

A krém elkészítése:

A pudingot megfőzzük, kihűtjük, a margarint jól kihabosítjuk a porcukorral, majd a kettőt össze kell keverni. A tortát betöltjük, dermesztjük, és végül sima csővel ellátott habzsákba világos krémet teszünk, amivel a tortát pöttyözzük. A bárány szemét kávészemekkel, az orrát pedig halvány rózsaszín marcipánnal díszítjük. A báránytorta környezetét marcipánból készített, festett tojásokkal és marcipánfűvel tette még hangulatosabbá Sinkovics Tamásné szakoktató.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.