Győzött a Cserháti

2018. márc. 13.

Keményen küzdöttek egymás ellen a kanizsai középiskolások. A focisták célja természetesen az volt, hogy bekerüljenek a döntőbe, ott pedig legyőzzék ellenfelüket. Ez azonban csak két csapatnak teljesült. A tornán a BLG és a Cserháti-iskola jutott el a végjátékhoz. A kétszer 15 perces félidő után a cserhátisok örülhettek jobban, ugyanis 3:2 arányban sikerült megverniük a batthyánysokat. - Mindig is jó emlékeim voltak, mindig remek tapasztalatokat szereztem itt. Nagyon szerettem focizni már kisgyerek korom óta. Rengeteget kártam le ide, akkor is amikor még nem laktam itt a közelben, de most itt szemben lakok úgyhogy tényleg a szabadidőm nagy részét itt töltöm a pályán. És a suliban mi mindig nagyon-nagyon várjuk, hogy végre eljuthassunk a diákolimpiára és itt megmérettethessünk a többi iskolával és hogy megmutathassuk, hogy mi is tudunk azért focizni – mondta Varga Dávid István a BLG csapat tagja.


Nagy a küzdelem a pályán

  A tornán szigorú szabályok szerint futballoztak a fiatalok. Igazolt játékosok például nem léphettek pályára, csak amatőrök. Ennek ellenére voltak olyan iskolák, ahol korábbi utánpótláskorú NB II-es focisták is rúgták a labdát, a testnevelő tanárok azonban ezt megbeszélték egymással, így senkit nem zártak ki a diákolimpiáról. - Az elmúlt 5 év tapasztalata alapján – azóta rendezem ezeket a diákolimpia versenyeket – azt látom, hogy igazából kiegyenlített lett most a bajnokság. Tehát itt nincsen kiemelkedően jó csapat, aki mondjuk végig veri a többit, hanem egységes, és sajnos elég gólszegény mérkőzéseket láthattunk, mert 1:0, 0:0 döntetleneket játszanak, úgyhogy kicsit kiegyenlítettebb a mezőny most – fogalmazott Rezsőfi Tamás sport ügyintéző.

A megyei döntőt április 10-én rendezik meg a Mindenki Sportpályáján. Nagykanizsát a Cserháti-iskola csapata képviseli majd a tornán.