Jogszabályváltozások a szakképzésben

A szakképzést érintő változásokról is hallhattak előadást ma délután azok a vállalkozók, akik ellátogattak a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói fórumára. Az előadó szerint fontos, hogy a cégvezetők megismerjék a szakképzést érintő jogszabályi változásokat.

Se kapacitásuk, se lehetőségük folyamatosan nyomon követni ezeket a változásokat és ugye sok minden érinti őket akár finanszírozási, akár más megvalósítási oldalról is. Másrészt ugye a pályázati lehetőségek, a tovább foglalkoztatás, a beruházási támogatások szintén fontosak számukra, ezért így próbálunk három helyszínen segítséget nyújtani akár személyes konzultációval is azoknak a részvevőknek, akik megtisztelik a rendezvényeket – fogalmazott Bangó-Rodek Viktória a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési csoportvezetője.


A fórum résztvevői hallgatják az előadást

A vállalkozók megtudhatták azt is, hogy milyen előnnyel járhat, ha a nyári szezonban tanulót foglalkoztatnak, valamint más pályázati lehetőségekről is tájékoztatást kaptak.

– Nekem konkrét kérdéseim is vannak a pályázatokról. Hogy mire lehet pályázni? Hogyan lehet pályázni? Kihez kell beadni? Egyáltalán kitől kell kérdezni? Mert az egésznek a lényege, hogy pontos információkhoz jussunk és célirányos pályázatokat tudjunk beadni. Ne úgy, hogy kiírnak valamit és ahhoz próbáljunk idomulni, hanem olyan pályázatokra van szükség, amit mi vállalkozók meg tudunk valósítani. és szükségünk van rá – mondta Virág Ernő az Aphrodite Venus Hotel ügyvezető igazgatója.

A Vállalkozói fórum 2018 elnevezésű háromnapos rendezvény holnap Keszthelyen folytatódik.