Kanizsaifejlesztesek.hu – elindult a városi beruházásokat bemutató honlap

facebook megosztás

Kanizsaifejlesztesek.hu – már elérhető ezen a címen az az új honlap, amely naprakész információkat nyújt a nagykanizsai beruházásokról. A weboldalon sok más mellett a Modern Városok Programmal, a TOP-fejlesztésekkel és a nemzetközi pályázatokkal kapcsolatban találhatók hírek, látványtervek, illetve technikai adatok.

A Nagykanizsát érintő projektek bemutatása mellett még egy interaktív térkép is helyet kapott az új honlapon, így utcáról utcára végig lehet böngészni, hol milyen fejlesztések valósultak meg vagy várhatók. A térképen összesen 350 fejlesztési pontra lehet klikkelni. A kanizsaifejlesztesek.hu-t a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. működteti. – Én azt gondolom, valóban most jutottunk el abba a fázisba, amikor már nagyon látványos és kommunikálásra alkalmas tevékenységekről, folyamatokról tudunk beszámolni – fogalmazott Rodekné Hederics Erika ügyvezető.


A kanizsaifejlesztesek.hu egyik aloldala

A kanizsaifejlesztesek.hu-n nyolc évre visszamenően találhatók adatok a befejezett beruházásokkal kapcsolatban, de a honlap feladata az is, hogy a kanizsaiak naprakész információkhoz jussanak a tervezett fejlesztésekről. – Gyakran tesznek fel kérdéseket nekünk azokról a fejlesztésekről, amelyek folyamatban vannak, például hol tartunk, van-e látványterv? Nos, ez már megvan, ehhez itt már hozzájuthatnak – mondta Dénes Sándor polgármester.


Az új honlap sajtóbemutatóján

Az uniós támogatású és nemzetközi projektek mellett a hazai forrásból megvalósuló beruházásokról, így például a leendő rendezvénycsarnokról, a versenyuszodáról és a ferences kolostorról is lehet tájékozódni, de azt is nyomon lehet követni, mely járdák és utak felújítása kezdődik hamarosan. – Sikerült a kormányzattól kérnünk és kapnunk kétmilliárd forintot arra, hogy a város útjai megújuljanak, és a felújításokkal együtt, ahol nagy szükség van rá, a közműveket is felújítsuk – ez alatt elsősorban a víziközművekre kell gondolni. Ez húsz utat fog érinteni Nagykanizsán – tájékoztatott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. A tervek szerint a közeljövőben egy másik honlap is elindul, amely – a kanizsaifejlesztesek.hu mintájára – a térség fellendítését célzó Mura-program gazdasági és turisztikai fejlesztéseit gyűjti csokorba.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.