Kisorsolták a szavazólapon szereplő képviselőjelöltek sorrendjét

facebook megosztás

Kisorsolta a képviselőjelöltek nevének sorrendjét a választási bizottság. A szavazólapokon a  hétfői ülésen megállapított sorrendben szerepelnek majd a nevek.

Az urnában 27 név volt, azonban nem mindegyik lesz a szavazólapokon, ugyanis nem minden jelölőszervezet tudta a képviselőjelöltté váláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást összegyűjteni, ám a nyilvántartásba vétel visszautasítása még nem emelkedett jogerőre, így ezek a nevek is részt vettek a sorsoláson. A sorrend megállapítása előtt a bizottság nyilvántartásba vételekről is döntött.


27 jelölt szavazólapon való szereplését sorsolta ki a választási bizottság

– Ennek a 27 névnek a sorsa még kérdéses, nem biztos, hogy mindannyian szerepelni fognak a szavazólapokon, mivel előfordulhat, hogy bizonyos nevek, ajánlások nem felelnek meg a törvényben meghatározott feltételeknek. Ettől függetlenül a választási bizottság a mai nap folyamán sorsolással döntött a sorrendről. Tehát tulajdonképpen az egyéni választókerületi képviselőjelöltek szavazólapon való sorrendjének megállapításáról döntöttünk a mai nap folyamán – mondta el Kanizsa Televízió Híradójának dr. Varga Eszter a helyi választási bizottság elnöke.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.