Kupagyőztes utánpótlás

A Nagykanizsai TE 1866 cselgáncsozói a debreceni diák A és B korcsoportos EMD Magyar Kupa-Fekete Zsolt Emlékversenyre is kaptak meghívást az elmúlt napokban. A nemzetközi tornára öt román klub is nevezte sportolóit, a mezőny összesen 250 fős volt.


A kupagyőzelemért az NTE ifjú cselgáncsozóinak Debrecenbe kellett menni

Az NTE a diák B korcsoportban (11 évesek) nevezte dzsúdósait, akik végül 3 arany- és 2 ezüstérmet nyertek és ezen eredmények utáni összpontszám alapján a Magyar Kupa csapatversenyében a dobogó legfelső fokára állhattak.

- A nagykanizsai cselgáncs újkori történetében ilyenre még nem volt példa – mondta el Mester Józsefné, az NTE egyik edzője. - Ráadásul fiú-leány összevont eredmények alapján lettek a fiataljaink kupagyőztesek, mely nagy öröm és boldogság volt kis csapatunk számára.

Lássuk, miként is érték el a kanizsaiak a debreceni eredményt. Kovács Ákos 32 kg-ban lett második, Szeghy Tamás 38 kg-ban három ipponos győzelemmel szerzett első helyet. Garai Emese 40 kg-ban a lányok mezőnyében szintén három ipponos sikerével léphetett a dobogó legfelső fokára. Garai Nimródnak 50 kg-ban négy meggyőző, sokféle technikai megoldásokkal tűzdelt siker kellett az aranyhoz, Nagy Adrián pedig +60 kg-ban lett második.