Magyarországot meg kell védeni! – Mire gondolsz, katona, őrség idején?

facebook megosztás

Szikora Robi édes-bús számát hallgatva arra biztosan nem, hogy három évtizeddel egyéves Dózsa laktanyai szolgálatod után ma – fegyverrel, tollal, a demokrácia eszközeivel: választáson – egy minden eddiginél veszélyesebb ellenségtől kell megvédeni Magyarországot. Az egykori alakuló tér helyén fekvő bevásárlóközpontban Szentesi Zöldi László és három kollégája az Echo TV Sajtóklubjából teltházas író-olvasó találkozón vett részt a Polgári Kanizsáért Alapítvány meghívására.


Szentesi Zöldi László, Huth Gergely, Lovas István és Bencsik András tőlünk nyugatabbra a véleménydiktatúra miatt nem mondhatnák el úgy a valóságot, mint itt, Kanizsán

Sok ebből a migránsozásból, gondoltam. Nem volt igazam – kezdte Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője, aki eztán az elmúlt napok eseményeiből egy becsületgyilkosság kísérletét beszélte el. (Mire az újságot olvassák, már akad, ami felülmúlja, sajnos.)

Még nem fogjuk föl a migránsveszélyt, szögezte le. A Csongrád megyéből hajdan Zalába vezényelt kollégája a nagy távolság ellenére létező otthonosság érzést emelte ki, ami helyett – ha hagyjuk – egy másik idősík türemkedik elő. A valódi ellenfelünk az európai liberalizmus, mondta ki, az teszi lehetővé a migrációt. Az európai, magyar életforma olyan, mint a villanykörte, akkor vesszük észre, amikor hiányzik. Ám foggal-körömmel ragaszkodunk ahhoz, ami a miénk, ha veszély fenyegeti. Nem csak a határokat, a saját arcunkat is elveszítenénk, masszává válnánk – figyelmeztetett a demokratás Szentesi Zöldi László.

Ebben a teremben máskor judozni tanulnak, s önvédelemről volt szó ezen az estén is…

Érdemes-e sorosozni?, tette föl a kérdést a Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely. Hódmezővásárhely után ki vannak terítve a kártyák: Vona és Gyurcsány egy csónakban evez. Miért teszik, akár saját politikai érdekük ellenére? Az összeborulást Soros rendelte meg, Magyar Bálint szervezi – leplezte le. Aki nem a Fideszre, az Gyurcsányra szavaz, tette egyértelművé. Káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után, erről beszélt Gyurcsány Ferenc a Civil rádióban a Fiala Jánosnak adott, meglepően őszinte interjúban, emlékeztetett.

Lovas István az elmúlt napok migránsok általi támadásait sorolta, akkor még a bécsi késelés előtt voltunk. Az olasz választás eredménye ébresztően hathat idehaza is, valószínűsítette a Magyar Idők szerzője. A nyugat megpróbálta megbontani a V4-ek egységét, és rögtön nekitámadtak Ficónak, amikor a szlovák kormányfő rákérdezett a köztársasági elnöknél: vajon miről beszélgettek Sorossal?


Magyarországot meg kell védeni!

Ez az egy hazánk van, nem engedhetjük meg, hogy tönkretegyék, így Bencsik András. Az erősödő magyar gazdaság lehetővé tette a járulékok csökkentését, folytatta, reális közelségbe került az osztrák bérszínvonal. Lovas István a ma is létező balliberális sajtófölény bizonyítékait sorolta, s ajánlotta, próbáljuk ki, milyen találatokat ad egy kereső. A kanizsai kötődésű (felesége Takács lány) Bencsik András a korrupció rágalmára adható válaszként említette: az az ország, amelyik ki tud fizetni ennyi milliárdot a rendkívüli hideg miatt, ott van tartalék. Az egykori dózsás honvéd – a Jobbik néppártosodása kapcsán – pedig emlékeztetett:a ballib oldal végig tudta, Vona nem veszélyes számukra. Mi vagyunk az ellenfél.  Sorolta a választás nem kis tétjeit, a legelső: aki nem akarja, hogy Zala tíz év múlva Szíria legyen…

Papp János

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Kanizsa Lokálpatrióta Hetilapban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.16.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.