Március 15. - Zádori Mária Kossuth-díjat kapott

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Kossuth-díjat adományozott a nagykanizsai születésű Zádori Mária énekművésznek.

Március 15. örökre szólóan nemzeti önbecsülésünk és a haza legjobb tudásunk szerinti szolgálatának ünnepe, ezért vált hagyománnyá és ezért köszöntik ezen a napon mindazokat, akik a legjobb tudásukkal szolgálnak - mondta a Parlamentben elmondott ünnepi beszédében Áder János köztársasági elnök csütörtökön, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadása előtt.

Az ünnepi eseményen  Áder János Magyarország köztársasági elnöke Kossuth-díjat adományozott a nagykanizsai születésű Zádori Mária énekművésznek.


Fotó: bmc.hu

Zádori Mária Liszt Ferenc-díjas énekművész, kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a magyar zenekultúrát a reneszánsz és barokk zeneművek, főként Bach, illetve Monteverdi szerzeményeinek autentikus interpretációján és népszerűsítésén keresztül gazdagító, kimagasló színvonalú énekművészete elismeréseként érdemelte ki a magas elismerést – hangzott el a méltatásban.

MTI

Zádori Máriáról itt tudhat meg többet.