Napos Mesék

facebook megosztás

A Napos Mesék című kötet az Ismerj meg, és fogadj el! című pályázatra beérkezett alkotásokból tartalmaz 30 történetet. A Napos Oldal Alapítvány kiadványának célja a fogyatékkal élők életének megismertetése a legkisebb korosztállyal.

Mintegy 21 éve működik az alapítvány, amely évek óta nagy hangsúlyt fektet az érzékenyítésre, vagyis a fogyatékkal élők megismerésére, elfogadtatására. - Ami a legfontosabb, hogy a fogyatékkal élő embereket a könyv által megismerhetjük egy kicsit rejtett formában, úgy, hogy a gyermek ezt észre sem veszi, mégis a gyermeket erősíti a mese - mondta Takács Kata a Napos Oldal Alapítvány elnöke.

A könyv tegnapi kanizsai bemutatóján a kerekes székes Berci történetét is megismerhették az érdeklődők. A mese írója a könyv egyetlen kanizsai szerzője, Ledniczky Miklós Jánosné. A pedagógusnak családi érintettség, édesapja siketsége miatt is fontos a fogyatékosság témája. - Az ő példája is arra ösztökélt, hogy írjak a fogyatékos emberekről, hogy hogyan tudnak az egészséges emberekkel együtt élni, illetve hogyan tudnak életörömöt kifejezni, túltenni magukat a nehézségeken - fogalmazott Ledniczky Miklós Jánosné.

A Napos Oldal Alapítvány pályázatára 163 mese érkezett. Ebből 30 jelent meg a kötetben, de a többit is el lehet olvasni a szervezet honlapján, illetve egy elektronikus könyvben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.