Orbán Viktor a kanizsai fejlesztésekről egyeztetett a város vezetőivel

facebook megosztás

Nagykanizsa és a térség fejlesztési lehetőségeiről egyeztetett Orbán Viktor a város vezetőivel. Magyarország miniszterelnöke bejelentette, azok a társasházakban lakó kanizsai családok is megkapják a 12 ezer forintos jóváírást, amelyeknél, a közös gázóra miatt, csak kisebb mértékben jelenne meg a téli rezsicsökkentés.

A város vezetőivel folytatott megbeszélést követően a kanizsaiakkal is találkozott Magyarország miniszterelnöke az Erzsébet téren. Orbán Viktor azt mondta: az elmúlt évek gazdasági növekedése csak akkor folytatódhat, ha az állam az erőforrásait továbbra is a magyarokra összpontosítja. – Önök látják, hogy az ország hogyan alakult az előző években. Azt is látják, hogy ez a fejlődés, amit a vak is lát, folytatható a következő években, feltéve, ha a gazdaság erőforrásait erre tudjuk használni. Ha abból nyugdíjakat tudunk emelni, munkahelyeket tudunk létrehozni, ha fejleszteni tudunk Nagykanizsán vagy a Mura-programot végre tudjuk hajtani úgy, ahogy azt Cseresnyés Péter javasolta és kidolgozta. Ha azonban a pénzt, amit a magyar gazdaság megtermel, nem erre fordítjuk, hanem arra, hogy bevándorló országgá tegyük Magyarországot, akkor a fejlődés el fog akadni. Akkor ez a teher, amit a bevándorló országgá alakítás pénzügyi terhe jelent, össze fogja nyomni a magyar gazdaságot. Ki fogja préselni belőlünk a szuszt – mondta a miniszterelnök.


Orbán Viktor miniszterelnök az egyeztetést követően a kanizsaiakkal is találkozott (Fotó: Gergely Szilárd)

A nagykanizsai egyeztetések eredményéről Orbán Viktor a Kanizsa TV-nek adott exkluzív interjúban beszélt. Ezt Híradónk 19 órakor kezdődő kiadása után láthatják. Mint mondta, Cseresnyés Péter javaslatára megoldják, hogy a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintját azok a társasházban lakó kanizsaiak is megkapják, akiknek nincs egyedi mérőórája. – Itt, Nagykanizsán nagyon sok olyan társasház van, amely egyetlen gázórára van rákötve, ezért a mostani, különösen erős hideg miatti téli rezsicsökkentés nem ér el 12 ezer forint értékben jó néhány nagykanizsai családot. Ez nem igazságos és nem helyes. Abban maradtunk a polgármester úrral és Cseresnyés Péterrel, hogy összegyűjtik, melyek azok a társasházak, és melyek azok a családok, amelyek az általános rezsicsökkentésből nem tudták megkapni azt, ami megillette volna őket. Az önkormányzat közreműködésével és a képviselő úr segítségével ezt a pénzt el fogjuk juttatni ezekhez a nagykanizsai családokhoz, tehát ez egy igazságos, korrekt és fair elszámolás lesz – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök tervei között szerepel az úgynevezett Modern Falu Program elindítása, amely – a Nagykanizsa és térsége fellendítését célzó Mura-programhoz hasonlóan – a vidék felzárkóztatását és a falvak modernizálását szolgálja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.