Próbanyelvvizsga a Mező-gimnáziumban

facebook megosztás

A felmérés ingyenes volt a helyi diákoknak, mert az iskola egy nemzetközileg elismert nyelvvizsgaközpont partnerintézménye lett. A budapesti vizsgaközponttal kötött megállapodás értelmében a városban a Zsigmondy-iskola és a Mező-gimnázium szervezhet angol nyelvből ingyenes próbavizsgát. A pedagógusok szerint ez nagy segítség a diákok számára, hiszen a feladatsor hossza és szerkezete is teljesen megegyezik az éles vizsgáéval.


A gimnazistáknak különösen fontos a sikeres felkészülés, hiszen 2020-tól kötelező lesz legalább egy középfokú nyelvvizsgát megszerezni a továbbtanuláshoz

– Évente két alkalommal szeretnénk lehetőséget adni diákjaink számára, hogy a vizsgaközpont által meghirdetett, ingyenes próbavizsga keretén belül segítséget nyújthassunk az éles nyelvvizsgák előtt. Ez az első alkalom, hogy meghirdettük és megszerveztük ezt a lehetőséget, amellyel nagyon sok tanuló élt - mondta el Kötőné Fazekas Judit, a Mező-gimnázium angol nyelvi munkaközösségének vezetője.

A gimnazistáknak különösen fontos a sikeres felkészülés, hiszen 2020-tól kötelező lesz legalább egy középfokú nyelvvizsgát megszerezni a továbbtanuláshoz.

– Pestre szeretnék menni továbbtanulni, gyógyszerészhallgató szeretnék lenni, s a diplomához szükséges a nyelvvizsga. Most nyelvi osztályba járok, ezért az emelt szint nekem alapjáraton prioritásom - említette Riersch Melitta a Mező-gimnázium tanulója.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.