Puchheimből kapott adományt a csellengők háza

facebook megosztás

Nagy értékű adománycsomagot kapott a Csellengők Közösségi Háza. Az ajándékokat a puchheimi Német-Magyar Egylet tagjai ajánlották fel, és hozták el Nagykanizsára.

A puchheimi Német-Magyar Egylet az előző pár napot Magyarországon töltötte. A testvérvárosi vendégeket Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte, aki emlékeztetett rá: a csoport minden alkalmat megragad a jótékonykodásra, valahányszor Nagykanizsára látogat.


A puchheimi Német-Magyar Egylet ezúttal sem érkezett üres kézzel (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

Az egylet úgy döntött, idén a csellengők házát támogatja olyan ajándékokkal, amelyek a hasznos időtöltést szolgálják. Elsősorban sporteszközöket hoztak, de átadtak egy felújított laptopot, társasjátékokat, valamint pénzadományt is. – Puchheimben minden évben van két vasárnapi vásár, amelyen magyar bort és lángost árulunk. A lángost körülbelül negyven kiló lisztből sütjük, ez általában egy nap alatt el is szokott fogyni. Ennek a bevételét hoztuk el – mondta el kérdésünkre a Német-Magyar Egylet vezetője, Nagel Anna.


A látogatásba még egy gyors nemzetközi, generációs csocsómérkőzés is belefért (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

A Csellengők Közösségi Háza alternatív napközbeni ellátást biztosít a fiatalabb korosztálynak, amely örömmel fogadta a felajánlásokat. – A nehéz sorsú gyerekeknek biztonságot, fejlesztést és a szeretettartományban való lubickolást jelenti ez az otthon. Én csak úgy tudtam megköszönni ezeket az ajándékokat, hogy azt mondtam: aki ad: annak adatik. aki segít: annak megsegíttetik – hangsúlyozta dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója. A testvérvárosi kötelék nem csak az ajándékozás miatt erősödött: a látogatásba még egy rövid Puchheim - Kanizsa csocsórangadó is belefért.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.