Virágot, kedvességet, figyelmességet és vért is adtak a férfiak a nőnapon

facebook megosztás

Virágot, kedvességet, figyelmességet és vért is adtak a férfiak a nőnapon. Március 8-a a nők iránti tisztelet és megbecsülés napja. Családokban, baráti, iskolai és munkahelyi közösségekben is köszöntötték a szebbik nem képviselőit. A Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete pedig nőnapi műsorral, tombolával és különféle ajándékokkal várta a véradókat a Kanizsa Centrumban.

Már a hét elejétől jelentősen nőtt a forgalom a virágboltokban, fiúk és férfiak egyaránt felkeresték az üzleteket. A trendek nem sokat változnak, a szálas virágok közül manapság is a rózsa a legnépszerűbb, de sokan választják a különböző virágkosárkákat is.

– Nagyon jól működnek mostanában ezek a dobozos virágok, ami azt jelenti, hogy egy kis pakkba, dobozba virágokat készítünk. Különleges virágokkal is próbáljuk ezt csinálni, de előfordul a kommerszebb is, mint például a szegfű, a liziantusz, a gerbera, de cserepesben nagyon jól mennek például a gerberák is – mondta el kérdésünkre a Netta-Pannonia Virágbolt virágkötő mestere, Lukácsné Grózner Andrea.

Sok munkahelyen is apró figyelmességgel kedveskedtek a nőknek. Dömötör Balázst a munkatársai bízták meg a virágvásárlással.

– A cég férfi dolgozói döntöttek úgy, hogy ilyen módon tiszteljük meg a hölgyeket. Talán azért esett rám a választás, mert megbíznak a stílusérzékemben, hogy én választhatom ki az ajándékot. S egy kis virág és apró kedvesség vár a hölgyekre a mai nap folyamán – árulta el Dömötör Balázs.

Nem csak hölgyekre vártak a Kanizsa Centrumban, ahol a Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete véradással egybekötött nőnapi ünnepséget tartott. A rendezvényre érkező véradókra különböző kulturális programok és ajándékok vártak.

– Kipattant a fejünkből még december környékén, hogy kéne egy különleges nőnapot szervezni, egy kis ajándékkal és műsorral. A műsorban a mezős diákok és a Magic Ritmo tánccsoportja fog szerepelni. Tőlük érkeztek kicsik és nagyok. Ezenkívül mindenki kap egy kicsi ajándékot, s végül tombolával zárjuk a rendezvényt – fogalmazott  Horgos Judit, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa.

A nőnapi véradás sikeres volt, már a rendezvény első órájában 12 véradó érkezett.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.